Hlavní obsah

Nejlepší samoopalovací produkty na obličej, které jsme vyzkoušely za vás. Zn.: Bez fleků a oranžové

Foto: JLCo Ana Suanes, Shutterstock.com

Foto: JLCo Ana Suanes, Shutterstock.com

Toužíte po opálení bez nezdravého slunění, vrásek a pigmentových skvrn? Vyzkoušely jsme na vlastní kůži hned několik produktů od krémů až po kapky a víme, které vás zaručeně nezklamou a můžete je použít beze strachu.

Článek

Všechny víme, že UV záření není zdravé, vznikají díky němu pigmentové skvrny a dochází k rychlejšímu stárnutí pleti, přesto milujeme opálení, které ale mnohdy dlouho nevydrží. Pokud svou kůži nechcete trápit, můžete se inspirovat samoopalovacími produkty, které jsme vyzkoušely. Díky nim se vám nestane, že budete muset chodit několik dní s oranžovým obličejem. Naopak vaši pleť kromě dodání „šťavnatosti“ ještě vyživí nebo zmírní výraznost pigmentových skvrn.

S meruňkovým olejem

Foto: Archiv firmy

Samoopalovací pleťový & tělový fluid Meruňka, 279 Kč (100 ml), prodává ManufakturaFoto: Archiv firmy

Lucie Š., redaktorka

Samoopalovací fluid od Manufaktury je vhodný jak na tělo, tak i pleť a má celkem intenzivní účinky, pokud nanesete více vrstev. Nanáším ho rukavicí a je to pro mě nejjednodušší cesta k rovnoměrnému opálení. Pokožce obličeje i těla dodal nádherný, zlatavý nádech. Mile mě překvapilo, že jsem cítila jen příjemnou vůni meruňkového oleje a ne známý samoopalovací, to je zázrak! Líbí se mi i balení - je celkem malé a můžu si ho brát s sebou na cesty.

S kyselinou hyaluronovou

Foto: Archiv firmy

Pestle & Mortar Samoopalovací pleťové sérum, 1 029 Kč (30 ml), prodává e-shop Made for skinFoto: Archiv firmy

Lucie M., redaktorka

Samoopalovací kapky jsou praktický společník. Nemusíte totiž vynechávat svůj krém, na který jste zvyklé. Stačí do něj jen nakapat požadované množství a důkladně rozetřít. Kapky mají mastnější konzistenci, obsahují i kyselinu hyaluronovou, a tak se dá výrobek používat samostatně jako samoopalovací sérum. Jedna kapička dodá opravdu jen lehké opálení, ale mně to teď takhle vyhovuje - po zimě mám obličej velmi bledý, takže dávkujte opatrně.

Kokosová voda

Foto: Archiv firmy

St. Moriz samoopalovací sprej na obličej, 269 Kč (150 ml), prodává drogerie dmFoto: Archiv firmy

Jana, redaktorka

Testování samoopalovacích přípravků je pro mě tak trochu riskantní a vždycky z něj mám respekt. U kokosové vody jsem doufala v sílu rozprašovače a že díky němu bude aplikace rovnoměrná. A taky že byla. Obličej, krk a dekolt jsem večer ledabyle postříkala a ráno jsem opravdu nenašla jedinou nerovnost. Jsem docela bledá a barva medium je tak akorát, takže tomuto přípravku nemám co vyčíst a určitě ho budu používat dál. Opatrné buďte jen s aplikací na tělo - zkusila jsem sprej stříknout zlehka na ruce a ráno našla mapy kolem loktů, takže bych se osobně držela jen obličeje, jak i uvádí výrobce.

S kyselinou DHA

Foto: Archiv firmy

Samoopalovací kapky Self-tanning Drops (Sephora Collection), 420 Kč (30 ml), prodává SephoraFoto: Archiv firmy

Hana, editorka

Jsem celoroční „bledule“, což obzvlášť vynikne na jaře a v létě, kdy je normální chytit alespoň trochu barvy od sluníčka. To se mně ovšem málokdy podaří. Ze samoopalovacích přípravků mám po dávných neblahých zkušenostech (fleky, nepřirozená oranžová barva) strach, a tak jsem se prostě smířila s tím, že mě se bronz netýká. Podobně jsem přistupovala i k těmto samoopalovacím kapkám. Jaké bylo moje překvapení, když jsem již po dvou aplikacích měla pocit rozzářeného, zlatavého vzhledu tváře! Vyhovuje mi, že kapky se přidávají do krému, séra nebo tělového mléka, které běžně používáte, díky čemuž si můžete sami regulovat intenzitu opálení. Já jsem začala na třech kapkách, postupně jsem navyšovala, dokud jsem nedosáhla požadovaného efektu. Výsledek je velmi přirozený, bez ostrých barevných přechodů, skvrn a nerovnoměrností. Necítila jsem ani žádný zápach, který bývá pro samoopalovací krémy typický. Vzhled „jako políbená od sluníčka“ mě skutečně mile překvapil.

S aloe vera

Foto: Archiv firmy

Dove Summer revived, 120 Kč (75 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Klára, editorka

Krém je určen jak na tělo, tak na obličej. Nevoní, ale ani nesmrdí typickým samoopalovacím zápachem. Obsahuje extrakt z aloe vera a jak známo, tahle rostlina je plná léčivých živin, takže se hodí i na velmi citlivou pokožku. Další příjemnou složkou je glycerin, ten zase funguje jako zvlhčovadlo - umí pěkně hydratovat pleť. Krém má příjemnou konzistenci. Opálení se začne projevovat tak po dvou hodinách a je jen jemné. Mažu se dvakrát týdně, pokaždé tak dvě hodiny před spaním, aby se krém stihl vsáknout a zhnědnout.

S peptidy a aminokyselinami

Foto: Archiv firmy

He-shi Gold Foaming Mousse samoopalovací pěna, 515 Kč (150 ml), prodává Dr. Max lékárnaFoto: Archiv firmy

Věra, šéfeditorka

Tuhle pěnu, která je z 98 % přírodního původu, už nedám z ruky. Díky jejímu složení a aminokyselinám vydrží pleť opálená skutečně celý týden (prodejce uvádí dokonce až 10 dní). Hodí se jak na obličej, tak na celé tělo a opravdu nedělá žádné fleky. Před použitím pěnu důkladně protřepu a nanáším ji nejdříve na rukavici. Na obličej pak aplikuji postupně po malém množství a důkladně rukavicí vmasíruji do pleti. Uchvátila mě jemná vůně, která se bohužel mění v typický zápach při koupeli ve vaně. Je rychle schnoucí, takže po namazání se můžete během pár minut obléct do pyžama a jít do peřin. Ráno se vzbudíte s krásným bronzovým odstínem.

Načítám