Hlavní obsah

Kosmetické objevy za září: Řasenka se sérem na růst řas a účinný odličovač, který nepálí v očích

Foto: lavsketch, Shutterstock.com

Foto: lavsketch, Shutterstock.com

Kosmetika – to je vášeň. V redakci pravidelně vybíráme 5 top výrobků, které stojí za pozornost. Co je to tentokrát? Podívejte se, jaké jsou naše nové podzimní kosmetické nezbytnosti.

Článek

Naše kosmetická redaktorka nepřetržitě sleduje a testuje nové pečující i zkrášlující produkty. Ty, které ji zaujmou nejvíc, vám pak představí. Jsou mezi nimi novinky od všeobecně oblíbených i zcela nových značek. Co ji zaujalo tentokrát?

Krásnější vlasy

Měla jsem možnost vyzkoušet duo od české značky přírodní vlasové kosmetiky Vitco. Jejím cílem je posilovat vlasy a podporovat zdraví pokožky hlavy. A to se na podzim opravdu hodí, protože v tomto období vlasy víc padají a řídnou. Mám je mastnější u hlavy a sušší v koncích a testované produkty na ně fungovaly skvěle. Šampon čistí dokonale – zbaví vlasy všech nánosů mastnoty i stylingových přípravků a zdálo se mi, že pak mají i lepší objem. Kondicionér je tak akorát uhlazující a nijak nezatěžuje. Moje vlasy dostaly jednoduše vše, co potřebovaly.

Foto: Archiv firmy

Šampon a kondicionér VitcoHair, 1 256 Kč (2× 250 ml)Foto: Archiv firmy

Co nejdelší řasy!

Řasenky z drogerie bodují (skoro) vždycky. Novinka značky Rimmel je zaměřená jak na objem, tak i na co největší prodloužení řas. A není jen zkrášlující, ale i pečující. Obsahuje totiž sérum, které o řasy pečuje a podporuje jejich růst. Navíc umí udělat velký efekt a je vhodná i pro citlivé oči – a to potvrzuji! Zvlášť oceňuji, že jde dobře odlíčit. Stačí oči navlhčit teplou vodou a barva se začne rozpouštět.

Kartáček je silikonový a musela jsem si na něj chvíli zvykat. Nemá nijak husté štětinky a občas se barva na řasách hromadila. Ale trénink dělá mistra a nakonec jsme se skamarádily. Udělala jsem zkušenost, že se mi řasenka používá lépe třeba po dvou týdnech užívání. Nevím, čím to je, ale stalo se mi to už poněkolikáté – textura se tak nějak „uleží“ a lépe se mi nanáší.

Foto: Archiv firmy

Řasenka Wonder’Bond Rimmel, 299 KčFoto: Archiv firmy

Pohodlné odlíčení očí

Od odličovače očí žádám tři věci: aby rozpustil řasenku co nejrychleji, nebyl příliš mastný a nepálil mě v očích. A to vše produkt nové české značky Sain splnil. Je to díky složení na vodní bázi, je neparfemované, takže nedráždí oční okolí. Zároveň obsahuje látky, které by měly pokožku i lehce hydratovat, například čtyři druhy kyseliny hyaluronové. Po odlíčení máte pocit čistých očí bez lepivého nebo mastného pocitu.

Foto: Archiv firmy

Odličovač očního okolí Sain, 649 Kč (100 ml)Foto: Archiv firmy

Plátýnková maska

Když se mi moje pleť tak úplně „nezdá“, je čas na plátýnkovou masku. Stačí 10 minut a tvář je jako vyměněná. U značky Nivea seženete tyto výrobky za přijatelnou cenu a nedávno mě zaujala varianta s černým uhlím, která bojuje proti nedokonalostem pleti. Zároveň můžete očekávat hydrataci a zjemnění pokožky. Ideální je nanášet masku ve vaně, kdy máte díky vlhkosti a teplu hezky otevřené póry. Nejdřív si však pleť odličte a vyčistěte, ať mohou účinné látky působit co nejlépe. Až černé plátýnko sejmete, na kůži zbyde ještě dost produktu. Většinou ho trochu setřu papírovým kapesníkem, zbytek vmasíruji do pokožky a jdu spát.

Foto: Archiv firmy

Detoxikační textilní pleťová maska Nivea, 70 Kč, prodává teta drogerieFoto: Archiv firmy

Oční krém proti kruhům pod očima

Britská značka Paw Paw se zaměřuje na přírodní účinné látky a především výživné balzámy na rty, ovšem v nabídce má i další produkty. Mám problémy s tmavými kruhy pod očima, a proto je oční krém s obsahem retinolu skvělá volba – dokáže postupně pleť zesvětlovat. Obsahuje také kyselinu hyaluronovou, extrakt z papáji pro zklidnění a výživu pleti, aloe vera a bambucké máslo - a právě díky tomu má velmi příjemnou texturu. A nejdůležitější parametr? Vůbec mě nepálí.

Foto: Archiv firmy

Rozjasňující oční krém Dr. PawPaw, 369 Kč (15 ml), prodává dm drogerieFoto: Archiv firmy

Načítám