Hlavní obsah

Skvělá kosmetika do 200 Kč: Poklady, na které přísahá naše redakce. Za většinu z nich nedáte ani stovku!

Foto: Inspiration GP, Shutterstock.com

Foto: Inspiration GP, Shutterstock.com

Krém na oční okolí nebo stíny na vybarvení obočí rozhodně nemusejí být drahé, aby skvěle fungovaly. Jsme o tom v redakci přesvědčené, a proto s vámi sdílíme naše tipy na kosmetiku do 200 korun. Co se nám osvědčilo a na co nedáme dopustit?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Asi budete souhlasit, že kosmetiku si mnoho žen kupuje na doporučení a také podle recenzí. Druhým parametrem je příznivá cena. A tento článek splní obojí. Máme pro vás redakční tipy na osvědčené produkty, jejichž cena nepřesahuje 200 korun a mnohé se vejdou i do stovky. A že se jedná o poklady! (Tip od naší editorky Kláry budete přímo milovat, pokud vás trápí vysušená pokožka obličeje.)

Krém na ruce jako maska

Editorka Klára: Od podzimu do konce zimy používám obyčejnou modrou Indulonu místo pleťové masky. Umí kůži parádně promastit. Nanesu si ji v neděli ráno, nebo prostě v den, kdy nikam nejdu, na obličej a dekolt. Opravdu silnou vrstvu, až jsem celá bílá. Večer to jen setřu papírovým ubrouskem a zbytek ještě nechám vpít přes noc do pokožky a silnou vrstvu nanesu také na rty. Ráno jsou pak rty i pleť nádherně vláčné a promaštěné.

Foto: Archiv firmy

Krém na ruce Indulona Original, 60 Kč (75 ml), prodává Teta drogerieFoto: Archiv firmy

Obočí jako ze žurnálu

Šéfredaktorka Monika: Na radu jedné vizážistky jsem si pořídila pudr na zvýraznění obočí od značky Essence. Od té doby nekupuji jiný a beru si je i do zásoby. Balení obsahuje i malý štěteček, se kterým můžu obočí precizně vykreslit. Občas k tomu přihodím také jejich zabarvenou řasenku, která mi obočí hezky zafixuje.

Foto: Archiv firmy

Set pro úpravu obočí, 65 Kč. Gelová řasenka na obočí, 60 Kč. Oba produkty Essence, prodává Kup kosmetikuFoto: Archiv firmy

Šampon pro hebké vlasy

Redaktorka Renata: Kosmetiku značky Ziaja miluju - poprvé jsem ji koupila vlastně náhodou v nějakém e-shopu a zjistila jsem, že za ty peníze je prostě úžasná! Konkrétně po tomhle šamponu jsou vlasy hezky hladké, lesklé a dají se rozčesat - až by to svádělo k tomu, že není ani potřeba kondicionér. Při delším používání jsem měla pocit, že jsou vlasy zdravější, a hlavně - pokožka hlavy se tak nemastila.

Foto: Archiv firmy

Posilující šampon s keratinem Ziaja Kozí mléko, 62 Kč (400 ml)Foto: Archiv firmy

Skvělá tvářenka

Redaktorka Jitka: Nedávno jsem si pořídila tuto krémovou tvářenku a jsem z ní prostě nadšená. Odstín 402 pink blossom totiž připomíná legendární Orgasm, ten ale stojí okolo tisíce korun. Zato tato tvářenka od značky Lamel vás vyjde o několik stovek méně a funguje skvěle. Dobře se roztírá a působí přirozeně. Jen nevydrží celý den, je třeba ji po pár hodinách obnovit.

Foto: Archiv firmy

Krémová tvářenka Lamel Insta BB Blush, 163 Kč (10 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Pro hebké paty

Editorka Barbora: Perfektní vychytávka nejen na tužší místa na chodidlech, ale třeba i na změkčení pevnější nehtové kůžičky před manikúrou či pedikúrou. Večer potřu místo na patě, které už se mi „přestává líbit“, a ráno je krásně měkké a ošetřené. Stejně tak mi produkt pomohl na tuhou kůži na lokti a předloktí, kde mám „mozol“ od toho, jak si ruku stále opírám při práci u počítače o hranu stolu.

Foto: Archiv firmy

Salicylový lůj Regina na změkčení ztvrdlé pokožky, 72 Kč (13 g)Foto: Archiv firmy

Rozzářený pohled

Redaktorka Lucie Š.: V portfoliu značky Dermacol se skrývá spousta pokladů, které stojí za vyzkoušení. V poslední době jsem si oblíbila vysouvací tužky, které obsahují malé třpytky. Mám všechny odstíny, které jsou v nabídce - černou, fialovou i zlatou, a všechny je miluju. Mají i solidní výdrž - používám je ráda na kočičí linky a hezky drží celý den.

Foto: Archiv firmy

Automatická tužka na oči Dermacol Crystal Look, 129 KčFoto: Archiv firmy

Oční sérum pro citlivé oči

Editorka Barbora: Musím přidat ještě jeden tip – oční sérum s bakuchiolem. Mám hodně citlivé oči, ale toto sérum, které používám ráno a večer jako oční krém, mě nikdy ani trochu nepodráždilo. Je velice příjemné, nemá žádnou vůni, moc dobře se roztírá, za malou chvíli se vstřebá a oční okolí je zpevněné a hydratované. Nijak nepřekáží v líčení. Navíc i takhle malé balení dlouho vydrží. Když mám podrážděnou pokožku obličeje, klidně si sérem zlehka namažu celou tvář a působí výborně.

Foto: Archiv firmy

Oční sérum Alverde Clean Beauty s bakuchiolem, 90 Kč (9 ml), prodává dm drogerieFoto: Archiv firmy

Zabarvený suchý šampon

Redaktorka Lucie M.: suchých šamponů mi často vadí, že zanechávají bílý prášek a vlasy viditelně zmatní. Tenhle od značky Nivea je určený pro tmavší tón vlasů a pro mě jakožto brunetku je ideální. Oblíbila jsem si ho nejen díky hnědému zabarvení a příznivé ceně, ale také proto, že na mastnotu opravdu funguje.

Foto: Archiv firmy

Suchý šampon pro tmavší tón vlasů Nivea Fresh & Mild, 90 Kč (200 ml), prodává Teta drogerieFoto: Archiv firmy

V redakci pro vás stále něco testujeme: Například kompaktní i sypké pudry na každodenní líčení

Načítám