Hlavní obsah

Kosmetické objevy: Matná rtěnka, která nevysušuje, skvělý krém s UV ochranou a luxusní vlasová maska

Foto: IRA_EVVA, Shutterstock.com

Foto: IRA_EVVA, Shutterstock.com

Došlo vám hydratační sérum, hledáte záchranu pro suché vlasy nebo vám chybí inspirace na elegantní parfém? Pak jste zde správně. Tahle kosmetika totiž stojí za vaši pozornost!

Článek

Kosmetika je naše vášeň. Vybíráme pro vás pravidelně 5 top výrobků, které nás za poslední dobu zaujaly. Hydratační séra by vám neměla v kosmetické výbavě chybět. Naše kosmetická redaktorka tentokrát vyzkoušela dvoufázové, které slibuje ještě účinnější dodání vlhkosti do pokožky. A má také (další) favoritky mezi matnými rtěnkami i vlasovými maskami.

Parfém pro fashionistky

Foto: Archiv firmy

Parfemovaná voda Couture Chic, Novellista, 737 Kč (10 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Láska na první přičichnutí. Podle popisu je vůně Couture Chic ovocná, květinová a gurmánská. Představovat má pocit, který vás zaplaví, když si obléknete oblíbené šaty, a přesně to za mě splňuje. Má v sobě něco, co lehce připomíná Coco Mademoiselle od Chanel, je podobně elegantní a sofistikovaná. Parfém mám v malém balení, takže se skvěle poveze na dovolenou! Není vyloženě typickou letní vůní, ale to mi vyhovuje - sladké a těžší parfémy mám nejraději.

  • Hlava: pomerančový květ, zelené tóny, růžový pepř
  • Srdce: turecká růže, jasmín sambac, kořen kosatce
  • Základ: bourbon vanilka, pačuli, pralinka

Léto vlasy neohrozí

Foto: Archiv firmy

Maska na vlasy Hair@Home, 380 Kč (200 ml)Foto: Archiv firmy

Vlasy mám dlouhé, odbarvené a s tendencí být sušší - jsou totiž přirozeně vlnité. Proto vyžadují o trochu víc péče v podobě hydratačních kondicionérů a především masek, které se snažím používat aspoň jednou týdně. Maska Hair@Home vlasům poskytne vše, co potřebují - hydrataci, výživu a nádherný lesk a hebkost. Jdou pak krásně rozčesat, a protože má maska kyselé pH, lze ji používat i jako kondicionér. Keratin se postará o pevnější strukturu vlasu, panthenol hydratuje a rýžový olej prospěje speciálně odbarveným vlasům. Také oceňuji, že obsahuje UV filtr, takže si díky ní chráním přes léto barvu. A ta omamná vůně!

Rtěnka pro krásnější rty

Foto: Archiv firmy

Barva na rty Plushtint Benefit, odstín Cream Puff, 690 Kč, prodává SephoraFoto: Archiv firmy

Nová rtěnka značky Benefit mě uchvátila. Nejdřív jsem si myslela, že odstín nebude slušivý, ale je to přesně naopak - nude barva s lehce oranžovým podtónem obličej úplně rozzáří. Je tekutá, matná, sametová, ale zároveň hydratační. Vydrží na rtech celkem obstojně, ale třeba po jídle je třeba ji obnovit - díky tomu ale rty nejsou vysušené. Obsahuje kyselinu hyaluronovou pro vyhlazení linek a rty s barvou opravdu vypadají krásněji.

SPF pro smíšenou pleť

Foto: Archiv firmy

Zmatňující gel-krém La Roche-Posay Anthelios SPF 50+, La Roche-Posay, 819 Kč (50 ml), prodává Dr. MaxFoto: Archiv firmy

Krémy na pleť se štítem proti UV záření jsou nepostradatelnou výbavou mojí koupelny. Krém s SPF používám skoro každý den - pokud se chystám ven. Vyhovuje mi varianta krému se zmatňujícím účinkem - obzvláště teď v létě, kdy se pokožka více mastí. Výrobce uvádí, že jde o gel-krém; je trochu hutnější než fluidy, ale i tak se rozmazává dobře. Nanáším ho buď na čistou pleť, nebo pod něj aplikuji hyaluronové sérum, když je potřeba. Nechám chvíli zaschnout a pokračuji make-upem. Ani při dlouhodobějším používání mi nezanáší póry a nevytváří pupínky, a to k nim občas mám sklony.

Dvojitá porce hydratace

Foto: Archiv firmy

Sérum pro dvojitou hydrataci StriVectin Hydration Multiplier, 1 890 Kč (30 ml), prodává AurioFoto: Archiv firmy

Když už byla řeč o séru… Jedno skvělé najdete u značky Strivectin. Dvoufázové hyaluronové anti-age sérum se postará o pokožku na několika frontách. Obsahuje dvě pumpičky, které zmáčknete jedním stiskem - v jedné najdete několik typů kyseliny hyaluronové, v druhé skvalan a ceramidy, které efekt hydratace ještě podpoří. Ceramidy se podílejí také na podpoře kožní bariéry, a tím pádem vlhkost v pleti uzamknou. Sérum vyplňuje jemné vrásky, pleť pomalu vyhlazuje a ta vypadá jednoduše krásněji a zdravě.

Načítám