Hlavní obsah

Propolisová mast, samoopalovák a sprchový gel před a po koupání : Letní kosmetická „kápézetka“

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Léto je v plném proudu, proto pro vás máme tipy, jak ho přežít s krásnou a hydratovanou pokožkou i vlasy. Obojí dostává kvůli sluníčku a častému koupání pořádně zabrat. Následující pelmel produktů stojí za pozornost!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Připravili jsme pro vás letní kosmetickou KPZ (krabička první záchrany) aneb vychytávky, které podpoří opálení, pomůžou při podráždění pokožky nebo udrží vaši pokožku hebkou a bez chlorového odéru. Hydratovaná pokožka i vlasy přes léto totiž nejsou utopie. Chce to jen znát ty pravé kosmetické pomocníky, kteří se o vás postarají.

Pro krásnější opálení

Krémy na tělo i obličej, které budou vaši pokožku chránit před spálením od sluníčka, jsou nezbytné. Opalovací přípravky vybírejte chytře a sáhněte po těch, které bojují proti fotostárnutí a podporují zhnědnutí pokožky. Díky tomu se opálíte rychleji a rovnoměrněji. Nicméně, nesnažte se opálit za každou cenu, dožeňte to samoopalovacími přípravky. Na dovolenou si můžete zabalit menší balení, které je vhodné na obličej i tělo, a tím bronz během noci doladit!

Aby pokožka byla hydratovaná

Před koupáním v bazénu či vířivce se hodí mít po ruce speciální gelová mýdla, která odstraní všechny nečistoty a mastnotu. „Nemýt se před koupelí je ve světě wellness špatně, umýt se běžnými mýdly ale může být ještě horší. Jejich hydratační přísady mají stejný efekt, jako by se člověk před vstupem do vody namazal tělovým krémem, a to nechcete,“ říká Anna Doubravová, brand manažerka značky Spaculture, která přichází na trh s revoluční kosmetickou péčí vhodnou právě pro koupání v (domácích) bazénech nebo vířivkách. Díky používání správných přípravků můžete minimalizovat znečištění vody a také následné vysušující účinky chlóru na pokožku.

Hydrataci podpořte i pravidelným večerním mazáním – jedině tak si udržíte nachytaný bronz! Střídejte různé výrobky podle toho, co vaše pokožka zrovna potřebuje. Je to zklidnění po opalování pomocí aloe vera gelu? Nebo potřebujete sjednotit barvu? Zpevnit díky vitaminu C? Ideálním pomocníkem na letní večery je také tělový olej, který zvýrazní opálení díky lesklému efektu. Jen si dávejte pozor, abyste ho nanášely vždy na vlhkou pokožku.

Letní kosmetická KPZ

Nejrůznější produkty, které během léta využijete - od opalovacího a zpevňujícího krému přes sprchový gel, multilíčidlo až po vlasový sprej s UV ochranou.

SOS letní produkty

Pro momenty, kdy se vám pobyt na slunci vymkl z rukou, je ideální mít v záloze kromě tradičního panthenolu či aloe vera i přírodní masti nebo oleje. „Po slunění je ideální zklidnit pleť koupelí s třezalkovým olejem nebo olej vtírat ihned po koupeli do ještě vlhké pokožky.

Regenerační a zklidňující účinky oleje dále podpoří mast s obsahem mumia (hutná, lepkavá hmota připomínající dehet), které vyniká výraznými hojivými, ochrannými a protizánětlivými účinky a přispívá k celkovému zlepšení obranyschopnosti kůže,“ vysvětluje Františka Tlustá, farmaceutka rodinné firmy Dr. Dudek. Dobré je mít v záloze i propolisovou mast, která je vhodná na ranky všeho druhu, stejně tak i na změkčení tvrdé kůže nebo na suché rty ze sluníčka. Masti nanášejte tam, kam potřebujete.

Co proti suchým vlasům?

Vlasy a léto jsou kapitola sama pro sebe. „Než jdete do bazénu, namočte si hlavu vodou ze sprchy. Díky tomu vlasy absorbují méně chlorované vody a nebudou tolik vysušené,“ radí Libor Smrž, kadeřník a majitel salonu Libor Smrž Hair. Hlavu si osprchujte, i když vylezete z vody.

V letních měsících je klíčové vsadit na UV ochranu. Tu najdete v rámci oplachové péče u spousty produktů (masky, kondicionéry), nebo si ji pořiďte zvlášť v podobě spreje či olejíčku, které můžete nanášet kdykoliv během dne u vody. „Preventivním opatřením může být, že si masku nebo olejíček vetřete do délek vlasů a uděláte si k vodě drdol,“ radí na závěr kadeřník Libor Smrž.

Načítám