Hlavní obsah

Penélope Cruz si dává denně lifting sérum a masíruje se kartáčem. I proto vypadá v 50 na 30

Foto: AxelleBauer-Griffin, Gettyimages.com

Foto: AxelleBauer-Griffin, Gettyimages.com

V příštím životě chci být jako ona. Má skvělou kariéru, stabilní rodinu a ještě k tomu všemu vypadá v padesáti na třicet. Jak se o sebe stará španělská herečka Penélope Cruz?

Článek

Koncem dubna oslavila herečka španělského původu 50. narozeniny. Pokud jste viděli nedávný krátký film značky Chanel, který otvíral módní přehlídku na příští sezonu, určitě vás napadlo, jak to ta Penélope Cruz dělá, že vypadá pořád na třicet. Logicky nás zajímalo, jak se o sebe stará, a máme podrobný návod.

Penélope a její beauty tipy

Protože vyrůstala v rodině, která vlastnila salón krásy, mohla pozorovat svoji maminku při práci a absorbovat do sebe všechny beauty tipy. „Nové vlasy, nehty nebo make-up vám dodá sebevědomí. Všímala jsem si, jak ženy odcházely narovnanější a s lepším pocitem ze sebe,“ řekla Penélope pro britský Vogue v roce 2016. Péči o sebe tedy nezanedbává a proti stárnutí bojuje pomocí liftingových sér, která jsou součástí její denní rutiny. Jednou za čas, když jí na vzhledu pleti velmi záleží, si dopřeje plátýnkovou masku. Dbá na večerní odličování a hydratování a přes den nevychází bez krému s SPF.

Jeden parfém celý život

Také podporuje svůj lymfatický systém a vyplavování toxinů používáním kartáče, kterým masíruje pokožku na sucho. Herečka známá i ze třetího dílu Pirátů z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) je zároveň i ambasadorkou značky Lancôme. Je proto věrná i jejím produktům a jednomu obzvlášť: Parfém La Nuit Tresor nosí už od mládí.

Den začíná cvičením a meditací

Věděli jste, že bývala baletkou? Tanec studovala 17 let, potom se její vášní stalo herectví. Tanci vděčí za svoji štíhlou postavu, disciplínu i držení těla. Nyní se udržuje díky silovému tréninku a lehčímu kardiu. Cvičení vnímá také jako formu aktivního odpočinku, které doplňuje dostatkem spánku a také meditacemi (stejně jako její kamarádka, herečka Salma Hayek). Spí většinou 7–8 hodin denně, a když nikam nechvátá, ráda cvičí ráno, jak řekla pro kanadskou verzi magazínu Elle.

Co se týče stravy, vynechává lepek, protože je na něj alergická, a také tolik nekonzumuje cukr a mléčné výrobky. Zaměřuje se na protein, ovoce a zeleninu a na co nejzdravější volbu potravin. Dřív vykouřila tak osm cigaret denně, ale když zjistila, že bez cigaret má lepší pleť, nechala toho nadobro. Když může, alkoholu se vyhýbá.

Kdy používá suchý šampon

Se vzhledem vlasů příliš neexperimentuje. Drží se hnědé barvy a sem tam přidá ofinu, díky níž má zpět vizáž holčičky. Poslední větší změnou bylo pár blond proužků a mikádo. Vyžehlené vlasy ale příliš nenosí, spíš jsou pro ni typické ledabylé vlny ve stylu „vstala a šla“. A tak to prý herečka dělá. Nechává vlasy přirozeně, a když jim chybí objem, sáhne po suchém šamponu.

A jak vnímá stárnutí? Dřív ji děsilo, nyní vůbec. Padesátka je podle ní skvělou příležitostí k oslavě, znamená to, že je tady, zdravá, jak řekla Penélope pro americkou Elle.

  • O Penélope Cruz: V roce 2006 se stala první herečkou španělského původu nominovanou na Oscara díky filmu Volver (2006). Sošku si odnesla ale až o dva roky později za roli ve filmu Woody Allena Vicky Christina Barcelona (2008). Tam také potkala svého manžela – od roku 2010 je vdaná za herce Javiera Bardema a mají spolu dvě děti. Od roku 2001 randila tři roky s Tomem Cruisem (hráli spolu ve filmu Vanilla Sky) a po natáčení filmu Sahara (2005) se dala na chvíli dohromady s Matthew McConaugheym.

Typické líčení podle Penélope obsahuje hnědou linku rozmazanou do ztracena. Zkuste se nalíčit v jejím stylu:

Líčení podle Penélope Cruz

Načítám