Hlavní obsah

Odbarvené obočí stále frčí, stejně jako svěží pleť. Beauty trendy 2024

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

S podzimem a klesáním teplot se úměrně zvyšuje nálada a chuť na výraznější make-upy. Saháme přirozeně po tmavších odstínech a nosíme líčidel o trochu víc. Inspirujte se nejnovějšími trendy - ať nevypadnete z kurzu!

Článek

Teorie je taková, že neexistují hlavní trendy. Ty jsou rozdrobené do microtrendů, které se buď uchytí, nebo zmizí. Ty největší tendence z beauty světa ale shrnout lze. Jaké to jsou? Zpovídaly jsme tři make-up artistky: Janu Zimandlovou, Barboru Lipenskou a Kateřinu „Koki“ Mlejnkovou. Vedou tmavé rty!

1# Rudá vládne podzimu

Svět módy ovládl odstín temně rudé. A to se propsalo i do beaty trendů. Pokud vlastníte červenou v tmavším odstínu, máte vyhráno. Použijete ji totiž ideálně na celý obličej. „Všude, kam se podívám, se objevují tóny do červena, až bordó - a to nejen na rtech, ale i očích a lících,“ říká make-up artistka Barbora Lipenská, která nedávno líčila na pařížském týdnu módy.

Barvu rozpracujte na ruce, nabírejte štětcem a nanášejte do záhybu očí, na(d) lícní kosti a samozřejmě na rty. „A pokud vás nudí černá řasenka, zkuste klidně červenou,“ dodává vizážistka. Barevné řasenky jsou jednoduše zpět ve vší parádě. Zkuste také červené linky, které můžete tvořit pomocí konturky na rty nebo úzkého štětečku a rtěnky.

2# Důraz na rty

Rty se opět mohou zahalit do tmavých barev. „Hodně mě teď baví tmavé rty a skoro nenalíčené oči,“ řekla nám Kateřina „Koki“ Mlejnková. „Jde ale hodně o internetový trend a nejsem si jistá, jak moc to budou opravdu ženy nosit.“ Je pravda, že i k červené rtěnce se musel člověk propracovat, s tmavě rudými nebo hnědými odstíny to nebude jinak. Nevzdávejte to a zkoušejte různé varianty a intenzity rtěnek. Stejně tak je to s absencí řasenky - spousta žen se bez ní necítí dobře. Nicméně tento trend už započal na jaře a stále trvá.

3# Nahá pleť

Na druhý bod volně navazuje další: „Myslím si, že pořád přetrvává trend fresh, svěží, rozjasněné pleti,“ říká Barbora Lipenská. A právě „nahá“ pleť, která bude pouze sjednocená BB krémem nebo korektorem, bude skvěle ladit s výraznými podzimními rty. Tady je důležité se soustředit na správnou skincare, kterou obohaťte hydratačním sérem, a pudru se vyhněte obloukem. Pokud si troufáte na extravagantní trendy, zkuste i odbarvené obočí, které je za Barboru Lipenskou beauty trendem číslo jedna.

4# Stíny s metalickým efektem

Pokud si plánujete pořídit nějaké stíny, rozhodně se nedržte matujícího efektu. „Tuto sezonu letí metalické oční stíny a ideálně v zemitých tónech. K tomu se nebojte sladit i výraznější rty v burgundy nebo skořicových odstínech,“ doporučuje make-up artistka Jana Zimandlová, která často líčí naše módní editorialy nebo proměny čtenářek. Metalické stíny nemusíte nijak složitě stínovat, a proto jsou skvělou volbou pro netrpělivé. Pokud si dáváte stíny, řasenku nevynechávejte.

Inspirace z přehlídkového mola

5# Linky

Nedávno jsme se zamýšlely nad trendy očními linkami ve stylu zpěvačky Taylor Swift. Silné linky jsou totiž out, především podle mladší generace Z. To ale neznamená, že je nadobro opustíme, jen získávají modernější podobu. „Linky nikam nezmizely, kreslete je ostré a do kočičího tvaru,“ doporučuje Barbora Lipenská.

6# Tvářenka jako od větru

Letní líčení sluncem (bronzerem) políbené střídají tváře ošlehané větrem - hledejte cold girl estetiku. „Líčení v takovém stylu docílíte pomocí růžové tvářenky ve studeném odstínu, která navodí dojem zdravě vypadajících, ošlehaných tváří,“ popisuje Jana Zimandlová. Jde o přirozený look, který je snadné napodobit - pleť nechte jen lehce sjednocenou a použijte ideálně krémovou tvářenku, díky které vytvoříte šťavnatý efekt. Aby líčení splňovalo moderní standardy, naneste tvářenku v tenké vrstvě směrem ke spánkům a klidně i do očního záhybu.

Načítám