Hlavní obsah

Letní líčení není úplné bez lesku na rty. Tyhle vám vykouzlí největší pusu!

Foto: Axelle/Bauer-Griffin, Gettyimages.com

Foto: Axelle/Bauer-Griffin, Gettyimages.com

Mobil, peněženka, klíče a… lesk na rty! To je skoro povinná letní výbava dámské kabelky. O rty pečuje, lehce je zabarví a vytvoří šťavnatý efekt. Máme pro vás tipy na ty nejlepší zvětšovače rtů.

Článek

S příchodem léta přebírají lesky na rty štafetu po matných, douhodržících rtěnkách. Skvěle se totiž hodí k opálené pokožce a ke strategii „nahého líčení“, kterou v prázdninovém období vyznává mnoho žen. Stačí nanést na obličej krém s SPF, pročesat obočí fixačním gelem a rty natřít leskem.

Objemné rty jako ideál krásy

Lesky na rty zažívají velkou renesanci – a není divu. Zaprvé: podle magazínu Bustle se ve světě sociálních sítí staly taktikou, jak co nejvíc zaujmout hned na začátku videa – a jeho obsah přitom nemusí mít s kosmetikou vůbec nic společného! Ukázalo se, že když skrolujete na mobilu a narazíte na slečnu, která si nanáší na rty lesk, je pravděpodobnější, že u videa chvíli zůstanete a vyslechnete si jeho poselství, ať už je jakékoliv.

Zadruhé: asi se shodneme, že k ideálu krásy posledních let patří velké plné rty. Mnoho žen se proto uchyluje k výplním, ale první volbou by měla být líčidla. A lesklé produkty dokážou odvést opravdu skvělou práci…

K lesku přidejte konturku

Současné produkty mají vychytané složení – nelepí a jsou velmi příjemné. Obsahují hydratační složky, jako je třeba kyselina hyaluronová, skvalan, přírodní oleje, kolagen nebo peptidy. Rty díky tomu vyhlazují a působí svěžejším dojmem. Některé výrobky mají ve složení ještě chilli nebo metol a díky nim vás začnou brzy brnět ústa – a získají tak ještě víc na objemu.

Krásně vypadají nude a průhledné odstíny v kombinaci s tělovou konturkou. „Jestli chcete dosáhnout co největšího objemu rtů, použijte k lesku i konturovací tužku v podobném odstínu,“ radí make-up artistka Soňa Šajdáková (@panasonica). „Tužkou orámujte rty včetně koutků a lesk pak naneste do středu rtů. Nemusíte se bát, že se bude tužka rozpíjet, lesk ji podrží.“

  • Nevýhodou lesků je jejich menší výdrž oproti rtěnkám, nezapomeňte si je tedy vzít s sebou do kabelky a během dne znovu aplikovat!

Lesky na rty 2024

Vybírejte mezi barevnými nebo nude odstíny, se třpytem i bez. Skvělé produkty najdete i v nižší cenové kategorii.

Načítám