Hlavní obsah

Kate Moss jí tekutou stravu, Pamela Anderson se nelíčí! Nejlepší tipy na krásu od hollywoodských hvězd

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Někdy máme tendenci si myslet, že to mají zadarmo. Zářivou pleť, bohaté vlasy i pěknou pevnou figuru a štíhlý pas. Jenže svému zevnějšku, který je také živí, věnují celebrity spoustu péče. Jaké konkrétní zvyky za jejich dokonalým vzhledem stojí? Zahrály jsme si na detektivy.

Článek

Nejen hezký outfit vám dodá sebevědomí na celý den, stejný, nebo dokonce větší efekt může mít, když se budete starat o pokožku obličeje nebo podporovat lymfatický systém pomocí suchého kartáče. Daly jsme dohromady ty nejlepší tipy od slavných žen, které vás mohou inspirovat. Vyberte si takový, který s vámi rezonuje nejvíce.

Cate Blanchett (55)

Masáže proti stresu.

Stres se na našich tvářích podepisuje, o tom není pochyb. Proto se ho herečka Cate Blanchett snaží co nejvíc eliminovat. Konkrétně pomocí masáží obličeje, čímž odstraňuje z tváře zatuhlá místa, která by následně prohlubovala vrásky. Kombinuje to s horkou koupelí ve vaně, jež působí antistresově na celé tělo.

Co se týče obličeje, můžete se naučit dělat masáže doma (rukama či pomocí kamene gua-sha) nebo se svěřit do rukou odborníkovi a zajít si na liftingové masáže obličeje, které fungují jako úžasný relax a omlazení pleti v jednom!

Kate Moss (50)

Pětidenní dieta pro lehčí tělo i mysl.

Modelka Kate Moss bývala v devadesátých letech štíhlá spíš díky tomu, že její jídelníček tvořilo kafe a cigarety, než že by si dávala záležet na tom, co jí. Rebelská léta má ale za sebou a nyní vypadá opět skvěle. Ve své stravě se prý v současnosti vyhýbá masu a den začíná zeleným smoothie, jak řekla pro magazín Net-a-Porter.

Když ale cítí, že potřebuje menší očistu, drží „dietu“ pět dní. Konkrétně se jedná o pětidenní plán od nutriční specialistky Rose Ferguson (@the5dayplan), v rámci něhož se jeden den postí - denní jídelníček tvoří jen tekutá strava. Co se týče beauty tipů, neobejde se bez kleštiček pro natočení řas! P.S: Věděly jste také, že má svoji kosmetickou značku Cosmoss?

Halle Berry (58)

Šetří s pudrem, aby pleť vypadala mladistvě.

Herečka Halle Berry je v úžasné kondici. Pravidelně cvičí a může se v 58 letech pyšnit skvělou fyzičkou. Stejně jako mladistvou pletí, za kterou stojí zcela jistě skvělé geny, ale také cílená kosmetická péče. Co se týče líčení, má trik, jak šťavnatost pokožky zdůraznit - jednoduše se vyhýbat pudru. Pleť vypadá vždy lépe, když na ní nejsou velké vrstvy pudru - v některém případě mají své opodstatnění, ale to platí spíš jen pro moderátory nebo herce před kamerou. Na běžný den, po vzoru herečky, s pudrem šetřete.

Rosie Huntington-Whiteley (37)

Poslední jídlo si dává v 16 hodin.

Britská modelka Rosie Huntington-Whiteley je ztělesněním elegance. Po dvou porodech je opět štíhlá jak proutek, možná ještě štíhlejší. Pomáhá jí v tom přerušovaný půst - poslední jídlo si dává v 16 hodin. Co se týče výběru potravin, nijak extra se neomezuje. Pokud ale potřebuje být v co nejlepší kondici, vynechává cukr a lepek - pak vidí výsledky velmi rychle. Zároveň dbá na zdravý mikrobiom ve střevech, který se odrazí jak na plochém bříšku, tak i na pleti.

Julianne Moore (63)

Nosí jedině hnědou řasenku.

Herečka Julianne Moore nedá v líčení dopustit na přirozenost – jejím tajemstvím je používat výhradně hnědou řasenku. U světlejších typů může právě fungovat mnohem lépe než tvrdá černá. Co se týče její skincare rutiny, je propracovaná a nikdy nevynechá na závěr SPF krém proti sluníčku - u ní, jakožto zrzky se světlou pletí, je to nutnost. Také používá ten samý parfém už 25 let.

Gwyneth Paltrow (52)

Kartáčuje pokožku těla každé ráno.

Přebornicí v oblasti wellness tipů je herečka Gwyneth Paltrow, která před pár dny oslavila 52. narozeniny. Vybíráme jeden z jejích tipů, jímž je masáž pomocí hrubého kartáče. „Zřídkakdy vynechám před ranní sprchou suché kartáčování. Je to skvělé pro exfoliaci pokožky i energii,“ píše herečka na svém webu Goop.

Masáž provádíte na kůži na sucho pohyby směrem k srdci - začnete na stehnech a hýždích a pokračujete až k chodidlu, u rukou to děláte stejně a nevynechávejte ani břicho a záda. Kromě toho, že vás hrubé štětiny povzbudí, rozhýbou i lymfatický systém, který odvádí z těla toxiny. Pokožka bude postupně pevnější, hladší a můžete se zbavit i nadbytečného zavodnění. Účinky peelingu na sucho pomocí kartáče

Pamela Anderson (57)

Méně je více.

Spousta žen v Hollywoodu i u nás v Česku uvádí jako své beauty motto „méně je více“. Proto jsme se rozhodly s ním zakončit výčet těchto tipů. Jeho nejznámější představitelkou je v poslední době Pamela Anderson, která prošla opravdu radikální proměnou. Pryč je její glamour líčení, teď sází na přirozenost. Na červený koberec chodí bez make-upu i řasenky, maximálně zvýrazní rty. O pleť se ale stará pečlivě: hydratuje ji pomocí séra a hutného hydratačního krému své vlastní značky kosmetiky Sonsie. Také ráda používá růžovou vodu na osvěžení obličeje a pleťový olejíček s růží.

Jak o sebe pečuje také Victoria Beckham nebo Jennifer Aniston?

Načítám