Hlavní obsah

Mýty o beauty tejpech na obličej: Nefunguje to a budete mít vyrážku

Foto: Max4e Photo, Shutterstock.com

Foto: Max4e Photo, Shutterstock.com

Prý to nefunguje a nepůjdou odlepit… Bojíte se používat beauty tejpy na obličej? Nemusíte! Nejde o raketovou vědu, ale o fajn metodu, jak si pomalu omlazovat obličej a žehlit vrásky přes noc.

Článek

Nejdřív face jóga, potom beauty tejpy. Svět anti-age technik, které zpomalují stárnutí, vzaly nalepovací proužky útokem. Jde o neinvazivní metodu, která zjemňuje vrásky a zmírňuje otoky na pokožce. Používají se na vyčištěnou a namazanou pleť na noc. Můžete je lepit na mračivku, na čelo pro rozostření vodorovných vrásek nebo třeba na nosoretní rýhy, které trápí spoustu žen.

Jaké chyby, pochyby nebo mýty jsou s tématem beauty tejpů spojeny a je potřeba je uvést na pravou míru?

1# Beauty tejpy jsou k ničemu

Jsou to jen taková lepítka, říkáte si? Kdyby tejpy nefungovaly, nelepilo by si je spousta lidí na bolavá záda nebo kolena. „Je třeba připomenout, že i na obličeji jsou svaly, které mohou být přetížené. Za svojí 7letou praxi s face jógou jsem nepoznala nikoho, kdo by neměl na dotek citlivé žvýkací svaly,“ vysvětluje Simona Rydlová, lektorka face jógy.

Až v momentě, kdy začnete se svým obličejem cvičit a promasírovávat ho, zjistíte, jak zatuhlé svaly v něm mohou být. „Tejpy umí uvolnit přetížené svaly a rozproudit lymfu, která umí vyzmizíkovat otoky v obličeji,“ dodává odbornice.

Podrobný návod, jak si lepit tejpy na obličej ZDE.

2# Tejpy se nehodí pro každého

Používání tejpů na obličej není ohraničeno věkem a můžete s nimi začít, kdykoliv chcete. Opatrní buďte jen v případě, máte-li velmi citlivou pleť nebo trpíte větším výsevem akné či růžovkou - mohlo by dojít k podráždění. Jinak je jejich používání bez rizika a po odlepení se nemusíte bát žádných červených pruhů.

  • Kvůli tomu, že tejpy zvyšují cirkulaci krve v pokožce, se doporučuje následující dny používat krém s SPF. Ten je nutný i bez tejpů, pokud chcete předcházet stárnutí pleti.

3# Tejpy jdou z obličeje špatně odlepit

Tejpy jdou odstranit úplně snadno. Kdybyste si na obličej nalepili tejp, který je určený k lepení na tělo, tak si koledujete o vyrážku a potíže s odlepováním, v tom případě by to bylo bolestivé. U obličejových tejpů (face tape) je ale použité jemnější, hypoalergenní lepidlo. Před aplikací se také používá normální krém - tedy tejpy nelepíte na suchou pokožku. Nemusíte se proto bát, že by vám pak nešly odlepit.

Příprava pleti je tedy klíčová - je potřeba ji opečovat a také rozmasírovat případné napětí, abyste si ho naopak přes noc nezafixovaly.

Zásady, pro používání tejpů na obličej:

  • Vyčistit pleť
  • Použít klasickou skincare včetně nočního krému
  • Rozmasírovat pokožku a zatuhlá místa, která chcete zalepit
  • Tejp nalepit správně
Foto: Archiv firem

1: Tejp na obličej Yellowband, 249 Kč, prodává e-shop Z Therapy 2: Tejp na obličej BB Tape, 275 Kč, prodává e-shop Tejpy 3: Tejp na obličej CureTape, 395 Kč, prodává Beauty tapeFoto: Archiv firem

Jen tejpy nestačí

Tejpy jsou zkrátka opravdu velmi snadná a levná metoda, která vám může pomáhat s mladistvějším obličejem a řešit vrásky. Nicméně samy o sobě váš obličej nespasí, jde o kombinaci několika metod.

„Je potřeba pamatovat na to, že jde o doplňkovou techniku. Do boje s padajícím obličejem musíte vyrazit v přední linii s hloubkovými masážemi, uvolňováním, posilováním, kvalitní péčí a tejpy vám pak pomůžou držet formace,“ říká Marta Dřímal Ondráčková, propagátorka face jógy, u svých videích na sociálních sítích, odkud můžete také čerpat tipy na správné lepení tejpů.

Načítám