Hlavní obsah

Letní manikúra 2024. Oslňujte party neonovými nebo luxusně zelenými nehty

Foto: Neonail

Foto: Neonail

Letní nehtová ruleta. Jaká barva to bude dnes? Přinášíme vám inspiraci na ty nejlepší letní odstíny, kterým vévodí oranžová a limetková. A nosí se ještě pořád neonky?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Když nevíte, dejte si červenou. Tak zní zlaté pravidlo manikúry, pokud jste ohledně nového odstínu nerozhodné. Červená je totiž nadčasovou klasikou, která skvěle doplní i opálení a letní outfity. Jestliže vás ale rudá neláká, inspirujte se následujícím výčtem barev.

Dejte šanci broskvové a limetkové

Perleť a světle broskvová barva roku - peach fuzz. Dva nejvýraznější nehtové motivy, které pokračují ve spanilé trendové jízdě roku 2024. V létě vás ale možná zláká hravější nálada a okouzlí vás modro-fialová perleť, nebo si troufnete na sytější odstín oranžové – klidně i na delších nehtech!

Těmi nejzářivějšími odstíny jsou pak neony. Pokud se k vašemu stylu hodí, jděte do nich, ideálně pak ve spojení s krátkými nehty. „Neonově žlutá, oranžová nebo růžová jsou skvělou volbou pro letní party,“ potvrzuje manikérka Irina Khamula z pražského salonu Nehty Nehty. Kromě tónů oranžové vsaďte i na limetkovou, která je tím nejlepším svěžím letním odstínem.

  • Náš tip: Plánujte dopředu – pokud se chystáte třeba na svatbu, takové odstíny se příliš nehodí. Raději zvolte neutrální mléčný lak, po kterém sahají i členky královské rodiny.
Foto: Archiv firem

Zleva: Lak na nehty se třpytivým neprůhledným finišem Catrice Pool side of life, 75 Kč, odstín O2; UV gel lak na nehty pro domácí manikúru Néonail, odstín Dose Of Confidence, kolekce The Muse In You, 186 Kč, prodává Notino; Lak na nehty OPI Infinite Shine, odstín Limelight, kolekce My Me Era, 420 KčFoto: Archiv firem

Ombré efekty a lákavé pastely

Chápeme, že syté odstíny nejsou šálkem kávy pro každého, bohudík ale existují pastely. „Jemné a svěží pastelové odstíny jako světle růžová, mátově zelená, levandulová a baby blue jsou také velmi populární,“ říká manikérka. Ty můžete na léto ozvláštnit nail artem nebo třeba spojit víc barev dohromady. „Plynulé přechody mezi dvěma nebo více barvami vytvářejí krásný ombré efekt, který je pro letní měsíce ideální,“ dodává Irina Khamula. Bude vypadat dobře jak na delších, tak i kratších nehtech – přesvědčte se ve fotogalerii!

  • Aby domácí manikúra vypadala bezchybně, dejte si na čas, každou vrstvu nechte dobře zaschnout a nechvátejte – raději nanášejte víc tenkých vrstev než jednu příliš hutnou, která by zasychala příliš dlouho.
  • Investujte také do podkladových a svrchních laků (base coat a top coat) – ty totiž dokážou trvanlivost vaší manikúry výrazně prodloužit!
  • Variantou je také pořídit si sadu na gel lak na doma a nehty zapékat v UV/LED lampě - bezchybná manikúra vám pak může vydržet až dva týdny, zatímco u klasických laků je to v řádu dnů.

Načítám