Hlavní obsah

Hydratace, čištění pleti i relax: Tři kosmetická ošetření vyzkoušená na vlastní kůži

Foto: dekazigzag, Shutterstock.com

Foto: dekazigzag, Shutterstock.com

Co očekávat, když se vydáte na kosmetické ošetření pleti? Záleží na tom, v jakém stavu vaše pleť je a co si zrovna žádá. Vyzkoušely jsme procedury ve třech pražských salonech.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Říká se, že domácí péče o pleť je základ. To je pravda, ale jen za podmínky, že je správně nastavená. K tomu vám může pomoci salonní ošetření a nastavení péče na míru. Zároveň samotné ošetření je vždy intenzivnější, než jste schopné si dopřát doma. Kdy naposledy jste v rámci hodiny vystřídaly peeling, dvě masky a ještě si obličej namasírovaly? O relaxu, který je s procedurou spojen, ani nemluvě. Přinášíme vám naše dojmy z tří pražských kosmetických studií, která se zaměřují na různé kosmetické značky.

Algologie: Péče s mořskými řasami

La Pharmacie Françaises, Arbesovo náměstí 11, Praha 5

cena: 1850 Kč/60 min

Salonní ošetření jsem zanedbávala, ale po překročení hranice třicítky jsem si ho dala jako předsevzetí – pleť si extra péči zaslouží! V salonu La Pharmacie Françaises mě čekalo ošetření francouzskou kosmetikou Algologie, která využívá účinky mořských řas.

Nejdřív proběhlo vyčištění pleti, pak peeling a vymačkávání ucpaných pórů z nosu, což mělo úžasný efekt – pokožka byla krásně vypnutá a čistá. (Póry by se měly pravidelně odstraňovat, jinak se zvětšují a jsou viditelnější.)

Na dočištění pleti a stažení pórů následovala jílová maska. Ošetření vyvrcholilo alginátovou maskou s vůní mořských řas, která se nanáší na celý obličej včetně očí i úst. Přes ni se dává ještě folie a teplý ručník a je to opravdu ta nejlepší část. Když k tomu připočtete ještě vyhřívané lehátko, na kterém ležíte, a masáž rukou…

Pleť byla po ošetření nádherně hebká a zklidněná (i přes mačkání pórů). Týden poté jsem měla pocit, že o ni nemusím extra pečovat, mohla jsem klidně vynechat sérum a používat jen krém – pokožka byla jednoduše dobře zásobená hydratací.

Foto: diignat, Shutterstock.com

Takto může vypadat alginátová maska – nanáší se i přes oči a ústa. Nemusíte se však bát, nikde nic nepálí ani neštípe, maska na obličeji ztuhneFoto: diignat, Shutterstock.com

Biologique Recherche: Ošetření na míru

BR Lounge, Na Švihance 11, Praha 2

cena: od 3 500 Kč (různí se podle salonů a varianty ošetření)

O měsíc později jsem si naordinovala další ošetření, tentokrát v salonu francouzské značky Biologique Recherche. Odbornice vám na místě zvolí personalizované ošetření přesně na míru, potřeby pleti se totiž během let i ročních období mění.

V salonu jsem se setkala s několika zajímavostmi: Kosmetika není uměle parfémovaná, aby zbytečně pokožku nedráždila. Obličej vám omývají studenou vodou, protože je to pro zdraví pokožky lepší - teplá voda podporuje záněty. Zaujala mě také technika aplikace tonika na pleť - bylo exfoliační a stačilo ho dát na navlhčený tamponek jen pár kapek. Tamponkem se pak provádí na pleti malé tahy směrem nahoru a ven.

Na úvod se můžete těšit na masáž obličeje, která vás příjemně naladí. Pak následuje jemné čištění pleti odličovacím mlékem, peeling, maska a u toho vás čeká další masáž. Velmi se mi líbilo moderní, pařížsky elegantní a diskrétní prostředí a pozornost v podobě čokoládové pralinky! Odcházela jsem jako nový člověk a odnesla si vzorky kosmetiky, abych mohla pokračovat s cílenou péčí pro můj typ pleti i doma. Nejvíce mě zaujalo právě tonikum lotion P50V, které pleť postupně vyhlazuje.

  • Kosmetiku Biologique Recherche volně nezakoupíte – pouze po osobní diagnostice v některém ze salonů.

Scens: Hloubkové čištění a masáž

Beauty Respect salon, Volcano Spa Hotel, K Sopce 839/30, Praha 5

Cena: od 2590 Kč

Luxusní španělská přírodní kosmetika je nově na našem trhu a můžete si ji vyzkoušet i v rámci kosmetických ošetření. Já vyrazila do salonu Beauty Respect. Moje smíšená pleť vyžaduje hydrataci, ale i čištění a právě tuto kombinaci odbornice zvolila. Z několika kroků bych vyzdvihla masku s aktivním uhlím, které dokáže z pokožky vytáhnout nečistoty. Na obličeji pálí, ale jde to vydržet a žádného podráždění se bát nemusíte. Čištění bylo podpořeno ultrazvukovou špachtlí, kterou můžete řešit zanesené póry. Takže dojem z vyčištěné pleti byl dokonalý.

Také se vám dostane celostní masáže těla (hlavně trapézy a nohy), což je velmi příjemné! Na závěr jsem si užila opět alginátovou masku přes celý obličej, která voněla jako mořský vzduch. Celkově je bio kosmetika Scens velmi voňavá.

Foto: Rovsky, Shutterstock.com

Používání ultrazvukové špachtle v praxi – slouží především k čištění pleti, ale můžete pomocí ní i zapracovávat séra nebo masky Foto: Rovsky, Shutterstock.com

P.S.: Všechny procedury trvají okolo hodiny, vyhraďte si ale spíš dvě, kdyby se doba protáhla – stres je faktor, který je potřeba vyloučit! Užívejte si, že se o vás někdo stará.

Načítám