Hlavní obsah

Jak se líčit v létě? Základem jsou krémové produkty, nešetřit s nimi a pořádně obalit štětec

Foto: svetikd, Shutterstock.com

Foto: svetikd, Shutterstock.com

Na tváře, rty i oči - naučte se pracovat s krémovým make-upem a produkty vůbec. Klíčové je vlastnit správný štětec a znát techniku nanášení. Pak se už nechte unášet kreativní náladou a použijte barvu všude tam, kam je libo!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Matné líčení necháme stranou, na léto se víc než jindy hodí svěží, šťavnatý make-up. Toho nejlépe docílíte pomocí krémových a tekutých produktů, kterými můžete doslova kouzlit. Vybrat si můžete z krémových tyčinek, jež bývají uváděné jako multilíčidla, kelímků s krémovou barvou nebo tekutých produktů s aplikátorem (stíny, rtěnky nebo tvářenky). Nanášet je můžete snadno a rychle prsty, ale pokud toužíte po profesionálním výsledku nebo výraznějším líčení, zvolte štětec. S pomocí make-up artistky Vilmy Baum vám řekneme, jak na to!

Barvu naneste nejdřív na ruku

Nejdřív si krémový produkt naneste vždy na hřbet ruky, čímž se hezky zahřeje a pak se i lépe nabírá. Také uvidíte, jak moc daný odstín pigmentuje a udržíte si nad ním kontrolu. „Důležité je barvu do štětin štětce dobře zapracovat. Díky tomu si zajistíte pravidelnost pigmentu,“ vysvětluje Vilma Baum, která působí i jako lektorka v rámci kurzů Make-up Institutu. S krémovými produkty tudíž nešetřete a štětec dostatečně obalte. Mějte ale lehkou ruku a na tváře nanášejte tenké vrstvy. Myslete na to, že přidávat jde vždycky, ubírat jen těžko.

Foto: Profimedia.cz

Hailey Bieber miluje krémovou tvářenku a nebojí se ji použít!Foto: Profimedia.cz

Dbejte na výběr štětce

Klíčový je výběr štětečku. „Dlouhé a měkké štětiny jsou nevhodné, bude vám to na tváři vytvářet fleky. Je potřeba vzít do ruky tvrdší štětec s kratšími štětinami,“ doporučuje make-up artistka. Krémové produkty se pak nanáší ťupací technikou, žádné ježdění po tvářích nebo očích, jen krátké doteky. Díky tomu se vám nebudou produkty hromadit a vznikat obávané fleky.

Častým problémem je, že při opětovném nanášení krémového stínu nebo tvářenky si barvu zároveň i umazáváte. Tomu zabráníte právě ťupáním a také tím, že budete nanášet tenké vrstvy dobře obaleným štětcem. „Krémové produkty se hodí pro každý typ pleti i pro tu starší, protože právě na sušší pokožce vypadají šťavnatě a přirozeně,“ říká Vilma Baum.

Monochromatické líčení s krémovými produkty

Jak na rychlé letní líčení? Vynechte make-up a pleť sjednoťte jen pomocí korektoru tam, kde je potřeba - pod očima, okolo nosu, případně na bradě. Pomocí krémového produktu dle vašeho výběru dolaďte tváře, oči i rty. „V make-upu nejsou pravidla, můžete být kreativní a používat na tváře i stíny, pokud mají vhodný odstín,“ míní make-up artistka.

Co se týče očních stínů, můžete pod ně nanášet zabarvený primer, tedy podkladovou bázi, což zvýrazní jejich odstín. „Já ale primer moc nedávám, za mě platí: čím méně vrstev, tím lépe. Tajemství dlouhodržícího a krásně vypadajícího make-upu je podle mého v minimalistickém přístupu,“ říká na závěr Vilma Baum.

Načítám