Hlavní obsah

Jak řešit vrásky na krku a v dekoltu? Masku si nanášejte od čela až k prsům

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Vrásky okolo očí nebo na čele se řeší pořád, ale co pokožka krku a dekoltu, která nekompromisně prozrazuje věk? I této partii se vyplatí věnovat pozornost. Inspirujte se u kosmetiček anebo v nabídce procedur estetické medicíny.

Článek

Péči o pleť obličeje máte v malíčku a dáváte si záležet na odlíčení i následné péči pomocí sér a krémů? Tak to protáhněte až k prsům - na pokožce dekoltu a krku je stárnutí vidět zrovna tak. „Na krk i dekolt doporučuji při ranní i večerní rutině vždy používat tonikum pro zvýšení hydratace a následně překrýt stejným pečujícím krémem, jaký používáme na obličej. Denní, noční nebo jakýkoliv jiný, ale pečující, nikoliv BB krém nebo make-up,“ vysvětluje Lenka Průšová, vývojářka kosmetiky a spolumajitelka značky Canneff.

Maska až k bradavkám

Jednou za týden byste si měly dopřát i pleťovou masku a tu právě také namazat až k bradavkám. „Dělají to takto kosmetičky v salonech a vědí proč. Bohužel v domácí péči to pořád není zažité,“ dodává Lenka Průšová. U některých masek, které koupíte po jednotlivých baleních, si možná říkáte, že je tam až příliš produktu na jedno použití! Počítá se ale právě i s krkem a dekoltem, aby byla péče kompletní. Některé masky můžete nechat působit přes noc, jiné se hodí použít třeba hodinu před večírkem nebo akcí, kde vám na vzhledu extra záleží.

Dalším nezbytným nástrojem proti stárnutí kůže je krém s SPF, který rozmažte i na dekolt - máte-li ho odhalený. A poslední rada? Noste hlavu vzpřímeně: „Časté sklánění hlavy, například při používání telefonu, může přispět k tvorbě vrásek na krku. Snažte se udržovat správné držení těla,“ říká Kateřina Klauzová, korektivní dermatoložka na klinice Asklepion.

Kosmetika na krk a dekolt

Výběr je na vás: koupit můžete speciálně určené krémy/masky na tuto oblast nebo použít ty, co už máte v zásobě.

Podpořte omlazení pokožky zevnitř!

Pokud jste nespokojená se stavem pokožky, zdá se vám vysušená a bez energie, je nejlepší strategií v ní podpořit novou tvorbu kolagenu a elastinu. „K tomu slouží například procedura mikrojehličkování, která zahrnuje použití jemných jehliček k vytvoření mikroskopických vpichů, které pak v pokožce stimulují regenerační procesy. Ideální je také radiofrekvenční nebo ultrazvuková terapie, které dokážou pokožku efektivně zpevňovat,“ radí dermatoložka Kateřina Klauzová. Zlepšení textury pokožky dosáhnete díky chemickému peelingu nebo laseru, jež můžou řešit jak pigmentové skvrny, tak i jemné vrásky.

Když chcete výrazný anti-age efekt

Pokud hledáte intenzivnější péči s výraznějšími omlazujícími výsledky, zkuste botulotoxin, který dokáže vyhladit vodorovné vrásky na krku. „Jsou způsobené podkožním svalem musculus platysma. Přestupuje z krku přes spodní čelist a táhne kontury obličeje dolů. Aplikací botulotoxinu na hranu spodní čelisti ji můžeme pomoci krásně definovat a omezit tah svalu na obličej,“ doplňuje dermatoložka. Chybějící objem v pokožce krku nebo dekoltu lze doplnit dermálními výplněmi s kyselinou hyaluronovou nebo biostimulátory.

Nejvíc invazivní variantou je pak lifting krku. „Odstraňuje se přebytečná kůže a tuk, čímž se zpevní a vyhladí. Tento zákrok je vhodný pro ty, kteří mají výrazné známky stárnutí, jako je povislá kůže. Dekolt pak chirurgicky upravit nelze,“ dodává k tématu dermatoložka.

Načítám