Hlavní obsah

Šedesátnice Courteney Cox mládne doma v mrazáku. Už žádné plastiky, říká Monika z Přátel

Foto: Amy Sussman, Gettyimages.com

Foto: Amy Sussman, Gettyimages.com

Málokdo by sympatické herečce hádal její věk, který se již přiblížil tomu důchodovému. Stále je neuvěřitelně štíhlá a ví se o ní, že je velkou milovnicí sportu i všech možných wellness procedur. Jedním z posledních vtipných kousků, se kterým se pochlubila na svém instagramovém profilu, je její domácí kryoterapie v mrazáku.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Je aktivní, podnikavá, soutěživá a vypadá pořád neuvěřitelně dobře. Courteney Cox, americká herečka, kterou zná celý svět jako Moniku Gellerovou z legendárního seriálu Přátelé, si udržuje kondici během, tenisem a jógou, doma má zřízenou malou posilovnu, ve které poctivě maká. Na sociálních sítích se často podělí s fanoušky o zajímavé fitness recepty, které vlastnoručně připravuje ve své kuchyni.

V jednom z nejnovějších videí, se kterým se Courteney pochlubila na instagramu, ukázala svým sledujícím, jak vypadá její každodenní posilovací trénink. Podělila se tak o tajemství, jak i v šedesáti zůstat ve skvělé formě a udržet si ploché bříško a pevný zadek. „Tak jsem měla kulaté narozeniny. Nemám ráda to číslo, ale co se dá dělat, nikdo nemáme na výběr. Musíte se s tím smířit a prostě pro sebe dělat to nejlepší, co umíte,“ napsala v příspěvku.

Mrazák se hodí i jinde než v kuchyni

Vtipné a spontánní video nadchlo fanoušky po celém světě. Mohli vidět Courteney, jak běhá na běžeckém pásu v domácí posilovně, pak usilovně trénuje na strojích, předvádí sérii posilovacích cviků, dřepuje s kettlebellem v ruce, předvádí přítahy na tyči… a na úplný závěr vyleze s úsměvem, v černých bikinách a s pleťovou maskou na obličeji z mrazáku. „No co, to je kryoterapie,“ komentuje záběr a odchází. Znovu tak dokázala své nadání herečky–komičky, která vyznává humor jako důležitou součást svého životního stylu.

Když si řeknete, že vypadáte hrozně…

Courteney sama o sobě občas říká, že právě vtipem a nadsázkou ráda bojuje s předsudky, které má spousta lidí o hollywoodských hvězdách. Nedávno například bez obalu veřejně přiznala, že hodně lituje zásahů plastických chirurgů, které v minulosti podstoupila. Pro úpravy obličeje se prý rozhodla proto, že podlehla všeobecnému silnému tlaku na dokonalý vzhled hereček a nesmyslným požadavkům, jež mnohdy panují ve filmovém průmyslu.

„Zkusila jsem zpomalit stárnutí. Někdy se ale pak stane, že se podíváte na svou fotografii a řeknete si: Bože, ty ale vypadáš vážně strašně,“ prozradila. S veškerými umělými úpravami se rozhodla nadobro skoncovat a vrátila se k přirozenému stárnutí. „Pokud jde o změny vzhledu, které s věkem nutně přicházejí, vyznávám už nyní heslo ‚nech to plavat‘“ řekla nedávno v jednom z podcastů.

Se stárnutím nejde udržet krok

Nechala si údajně, mimo jiné, rozpustit výplně, které měla v oblasti obličeje a krku. „Veškeré podobné úpravy mají dominový efekt. Díváte se na sebe a pomyslíte si, že to vypadá dobře. Neuvědomíte si, že vypadáte najednou jinak, a nutí vás to pak podstupovat více a více procedur a stále častěji, protože vám to neustále bude připadat málo,“ říká Courteney a dodává: „Teď už budu vlastně vypadat jen a jen starší. Ale to je v pořádku. Stárnutí je totiž něco, s čím nedokážete držet krok, ať se snažíte sebevíc. Už jsem se poučila.“

Načítám