Hlavní obsah

Celulitida? Nechte si ji vyžehlit! Vyzkoušely jsme tři procedury pro pevnější pokožku

Foto: Velista production, Shutterstock.com

Foto: Velista production, Shutterstock.com

Celulitida není nic neobvyklého a má ji hodně žen. Pokud ale toužíte po hladší a pevnější pokožce, řešení existuje, alespoň do určité míry. V redakci jsme vyrazily vyzkoušet profesionální procedury, které na pomerančovou kůži účinně cílí.

Článek

Celulitida může být podmíněna geneticky, ale také vaším životním stylem. Sedavé zaměstnání, minimum pohybu a nezdravý jídelníček cestu k ďolíčkům na stehnech a hýždích přímo dláždí. A tam byste měly nejprve začít - přidejte pohyb do každého dne. Skvělé je třeba kolo, kde rozproudíte lymfu jedna báseň. Do každodenní péče o sebe zařaďte mazání a masáž těla pomocí krémů, které slibují zpevnění pokožky. Často obsahují kofein, kolagen nebo třeba skořici.

A právě masáže fungují na celulitidu nejlépe. Především ty od profesionálů, které probíhají s nejrůznějšími neinvazivními přístroji. V redakci jsme se vydaly vyzkoušet procedury na kliniky Mediestetik, Miracle Clinic a Envy Kliniku. Každá funguje na trochu jiném principu, ale cílem je to samé - zpevnit a vyhladit pokožku.

Ošetření Endosphere Therapy na Miracle Clinic

Testovala redaktorka Lucie Š:

I když jsem štíhlá, sportuju minimálně 4× v týdnu a jím celkem zdravě, celulitida se mi nevyhnula. Proto jsem nabídku vyzkoušet ošetření přístrojem Endosphere v pražské Miracle Clinic přijala s nadšením.

Nic s sebou nepotřebujete, jen si lehnete ve spodním prádle na pohodlné lehátko a necháte se ošetřovat. Jde o válec s gelovými výstupky, který vibruje. Přejíždí se s ním ty partie, které chcete zeštíhlit, tvarovat a zpevnit. Máte pocit, že vás přístroj pomocí nízkofrekvenčních mechanických tlakových mikrovibrací doslova žehlí.

Vibrace se dají nastavit, jak potřebuje vaše tělo nebo vy - na některých místech to totiž docela lechtá. Zároveň to může být i bolestivé, a to tam, kde potřebujete extra rozmasírovat lymfu - u mě to byla překvapivě vnější stehna. Nejvíce lechtivé to bylo na straně vnitřních stehen a na lýtkách. Jinak jde ale o velmi příjemnou a relaxační proceduru - na konci jsem se cítila krásně odpočatá. Den poté můžete mít pocit jakoby namožených nohou, a pokud máte lymfu v opravdu špatném stavu, může se její nastartování projevit lehkou teplotou. To se mi ale nestalo.

Jedno ošetření vás ale bohužel nespasí. Procedura trvá 45 minut a stojí 1 950 Kč.

Foto: Archiv Miracle Clinic

Ošetření přístrojem Endosphere Foto: Archiv Miracle Clinic

Ošetření Mantis MR na Mediestetik

Testovala redaktorka Tereza D.:

Na této neinvazivní metodě, která kombinuje vakuovou endomasáž s pulzním magnetickým polem, jsem byla poprvé. Přístroj Mantis umí zlepšit metabolismus pokožky a podporuje regeneraci pojivové tkáně a svalů. Lze s ním ošetřit celé tělo a výsledkem je pevnější pokožka, což vidíte hned po prvním ošetření.

Trochu jsem se obávala, protože jsem si říkala, že procedura, která se provádí přístrojem s magnety, musí bolet. Naopak jsem si ale celou hodinu připadala jako na masáži. Měla jsem na sobě speciální kombinézu, po které přístroj jemně klouzal. Bylo mi doporučeno, abych chodila alespoň dvakrát měsíčně.

Procedura trvá hodinu a zaplatíte za ni 1 950 Kč.

Foto: Archiv Mediestetik

Mantis MR je neinvazivní metoda péče o pokožku Foto: Archiv Mediestetik

Ošetření Enhila Body Lift na Envy Klinice

Testovala redaktorka Jana:

Zapracovat na svém těle, zatímco odpočíváte na lehátku? Na tohle nikdy neřeknu ne. Otestovala jsem neinvazivní lifting pomocí monopolární radiofrekvence a bezjehlovou mezoterapii, což má vést především k produkci nových kolagenových a elastických vláken, ale také zvýšení absorpce aktivních složek z kosmetických produktů. Takže pokud chcete výsledek maximalizovat, hodně se v následujících týdnech mažte kvalitními krémy. Samotná procedura je naprosto bezbolestná, a ačkoli jsem od kosmetičky slyšela, že můžu místy cítit pálení, připadala jsem se spíš jako na masáži.

Zatímco jsem ležela a téměř usínala, kosmetička mi přejížděla po pokožce, která se střídavě zahřívala a chladila (radiofrekvenční energie zahřívá kolagen v hlubších vrstvách kůže, zatímco ta vnější je ochlazována). Efekt má být vidět po několika dnech a ještě více týdnech, ale ačkoli jsem absolvovala jen jednu návštěvu, měla jsem pocit, že moje pokožka je o něco pevnější.

Celé ošetření nezabralo více než hodinu a stojí 2 900 korun.

Foto: Archiv Envy Klinika

Enhila Body Lift stimuluje produkci nových kolagenových a elastických vlákenFoto: Archiv Envy Klinika

Načítám