Hlavní obsah

Broskvová tvářenka: Jediná věc, kterou potřebujete na letní líčení

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

S tvářenkou nešetřete. Zvlášť přes léto. Díky broskvovému odstínu vytvoříte efekt jako od sluníčka a přidáte do výrazu roztomilost. Jak si poradit se současným trendem ze sítí #peachgirl make-up? Podpořte tvářenkou efekt čerstvého opálení!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Loni vévodila letnímu make-upu červená barva a estetika #strawberrygirl, letos je to #peachgirlmake-up. „Broskvová tvářenka je současně nejvýraznějším trendem,“ potvrzuje na úvod make-up artistka Soňa Šajdáková (@panasonica). Dobrou zprávou je, že tento odstín lichotí všem - jak světlým blondýnkám, tak i brunetkám s tmavší pletí. Výsledný efekt líčení vypadá, jako by vás opálilo sluníčko.

Jediný letní make-up, který potřebujete

Broskvový odstín je někde na pomezí oranžové a růžové a opravdu sedne všem. Při hledání té správné tvářenky se zaměřte na intenzitu odstínu. Pokud jste světlejší typ, hledejte i světlejší, vybledlejší odstín tvářenky. Možná si na první pohled pomyslíte, že to nebude ani na tvářích vidět, ale věřte, že bude. Zda bude líčidlo obsahovat třpytky více či méně, necháme na vás a vašem vkusu.

„Pokud chcete následovat trendy, doporučuji tekutou tvářenku. V nabídce můžete najít takové, které krásně drží a nejsou ani tolik mastné. Ve spojení s rozjasňovačem pak dosáhnete toho pravého šťavnatého efektu,“ radí make-up artistka. Intenzitu odstínu si dávkujte štětcem - nejdřív barvu naneste na hřbet ruky, rozmažte ji a až pak nabírejte štětcem. Nepřehánějte to ani s krycím make-upem, nechte pleť dýchat a nedokonalosti zakryjte korektorem.

Kam s tvářenkou? Všude!

Obecně platí, že tvářenka se nyní dává výš, nad lícní kosti - tedy skoro tam, kam patří rozjasňovač. Nepatrné množství barvy naneste i na hřbet nosu, jako by byl opálený sluníčkem. „Krémovou tvářenku můžete použít i na oči a rty, čímž líčení hezky propojíte a docílíte trendu #peachgirl,“ doporučuje Soňa Šajdáková. „Tento look se hodí pro všechny, a nalíčila bych tak i klientku se zralou pletí.“ Broskvová totiž obličej okamžitě prozáří.

  • Nechce se vám pořizovat tvářenku? Zapátrejte ve svých rtěnkách - třeba mezi nimi najdete broskvovou, kterou budete moct využít i na tváře a oči.
  • Nebojte se ji nanést ve velkorysé vrstvě a experimentujte s místem nanášení - místo jablíček vyzkoušejte vrch lícních kostí. Inspirujte se Hailey Bieber nebo Selenou Gomez (výše).
  • Co když si pořídíte tekutou tvářenku, ale je až moc sytá? „Nařeďte si barvu na hřbetu ruky pomocí concealeru,“ radí make-up artistka.

Broskvové tvářenky

Načítám