Článek
Postup
01.
Nejdřív nasucho opečte plátky mandlí, trvá to jenom chvilku. Když budou světle hnědé, přesypte je na talíř a pánev vytřete papírovým ubrouskem.
02.
Připravte si k ruce všechny ingredience, příprava bude rychlá. Oloupejte a nadrobno nakrájejte jednu menší cibuli a dvě sušené meruňky. V uvolněné pánvi rozpalte olivový olej a na středním plameni krátce opečte cibuli. Přidejte karí koření a rajčatový protlak a rozmíchejte. Zalijte vínem a vývarem a přidejte sušené meruňky, bobkový list, citronovou šťávu, sůl a pepř. Obsah pánve svařte na polovinu, odstavte a nechte vychladnout.
03.
Mezitím si nakrájejte kuřecí prsa bez kůže na menší kousky a vsypte je do mísy.
04.
Z karí omáčky vyjměte bobkový list a rozmixujte ji tyčovým mixérem. Smíchejte majonézu s créme fraiche. Postupně vmíchejte karí omáčku – nemusíte použít všechnu, řiďte se vlastní chutí. Kuře promíchejte s karí majonézou a nechte chvíli odležet v chladu.
05.
Kuře podávejte posypané plátky mandlí, ozdobené polníčkem a s toasty jako salát, nebo ho použijte jako pomazánku do sendvičů.
Můj tip: Den před přípravou kupte celé kuře a naporcujte ho. Ze špiček křídel a skeletu připravte vývar se zeleninou a kořením, na poslední půlhodinu přidejte k vývaru kuřecí prsa. Prsa nechte ve vývaru do druhého dne, takhle připravená jsou na korunovační kuře ideální. Stehna můžete použít na jiný recept.
Budete sledovat svatbu Harryho a Meghan a pochutnávat si při tom na korunovačním kuřeti?