Článek
Postup
01.
Slaninu nakrájejte na proužky a králičí stehna s ní prošpikujte. (Podívejte se na video návod, jak špikovat maso.) Králíka osolte a vyskládejte do olejem vymazaného pekáčku. Přidejte překrojené paličky česneku, nakrájenou kořenovou zeleninu a snítky tymiánu. Nakonec maso podlijte trochou vývaru. Vložte do trouby a pečte asi hodinku. V průběhu pečení maso občas přelijte výpekem.
02.
Měkké maso z pekáčku vyjměte a udržujte teplé (třeba v alobalu). Snítky tymiánu odstraňte, stroužky česneku vymačkejte a slupky vyhoďte. Zeleninu spolu s výpekem a česnekem rozmixujte dohladka. Podle potřeby přidejte trochu vývaru a omáčku podle chuti solte a opepřete tak, aby vám chutnala.
03.
Pečená králičí stehna podávejte přelité omáčkou. Jako příloha se hodí pečené brambory, rýže domácí bramborové noky nebo bramborové knedlíky.
I ve velikonočním menu najdete králíka. Zkoukněte i další recepty, se kterými na Velikonoce zazáříte viz odkaz níže.
Máte rádi pečínky? Tady najdete hned tři: z kuřete, králíka a jehněte.