Článek
Postup
01.
Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte ho do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.
02.
Troubu předehřejte na 180 °C. Cibuli a česnek oloupejte, mrkev a petržel očistěte a vše nakrájejte na silnější kolečka. Slaninu nakrájejte na kostičky. Zeleninu a slaninu dejte do ohnivzdorného hrnce, zakápněte olejem a orestujte dohněda. Přidejte osolená králičí stehna, nasekané stroužky česneku, osmahněte a zalijte vodou tak, aby bylo maso potopené a dejte do trouby na hodinu péct.
03.
Stehýnka vyndejte z hrnce a dejte stranou vychladnout. Mezitím zeleninu sceďte a šťávu z výpeku dejte do hrnce, přiveďte k mírnému varu a zjemněte smetanou. Maso ze stehýnek oberte a nakrájejte nadrobno.
04.
Těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta umístěte hromádky o velikosti necelé polévkové lžíce králičí směsi ve stejných rozestupech, okraje potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte druhým plátem a okraje u každého kousku náplně zmáčkněte.
05.
Libovolnou formičkou (nebo skleničkou) vykrajujte ravioli, které dejte vařit do osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové. Ravioli podávejte s připravenou omáčkou a posypte nasekanou jarní cibulkou.