Článek
Postup
01.
Králíka důkladně opláchněte, osušte a rozdělte na menší porce. Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno, papriku zbavte semínek a nakrájejte na proužky.
02.
Ve větším hrnci rozpusťte máslo. Přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Do cibulového základu přidejte maso a krátce opečte. Pak vše zasypejte paprikou, promíchejte, nechte papriku rozvonět a zaprašte moukou.
03.
Opět promíchejte a zalijte vývarem. Přidejte nakrájenou papriku, hořčici, sůl, pepř a králíka duste na mírném ohni pod pokličkou doměkka.
04.
Podle potřeby můžete v průběhu vaření ještě dolévat vývar. Hotový paprikáš podávejte s houskovým knedlíkem nebo bramborovými nočky. Anebo zkuste nízkokalorický špaldový knedlík z hrnku.
Máte rádi králíka? Upečte si králíka na česneku nebo ochutnejte dušeného králíka na hořčici. Výtečný je králík na víně a na zelenině nebo králičí stehno na smetaně a rozmarýnu.