Článek
Postup
01.
Důkladně omyjte a osušte králíka a rozdělte ho na porce (králík na rozmarýnu a rajčatech). Hrst hub namočte do horké vody a nechte chvíli stranou. Kořenovou zeleninu a špek nakrájejte na drobné kostičky.
02.
Ve velkém těžkém hrnci rozpalte sádlo. Porce králíka osolte, zlehka obalte v hladké mouce a z obou stran opečte v rozpáleném sádle dozlatova. Vyjměte a nechte chvíli stranou.
03.
Do uvolněného hrnce vsypte zeleninu a špek a opečte do barvy. Přidejte rajčatový protlak, dobře ho rozmíchejte a podlijte vínem. Osolte, vhoďte koření a víno nechte částečně odvařit.
04.
Opečené porce králíka vraťte do hrnce, přidejte houby i s vodou, ve které byly namočené (5 nejlepších houbových receptů). Podlijte vývarem a pod pokličkou zvolna duste do měkka – bude to trvat přibližně hodinu, podle velikosti a stáří králíka.
05.
Nakonec přidejte k masu hrst oliv a nechte je prohřát. Podávejte posypané petrželkou. Jako příloha se hodí tagliatelle i bramborové gnocchi.
A jak děláte králíka vy?