Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Krabí salát můžete připravit z krabího masa, z konzervy nebo z mražených tyčinek. Pokud ale máte možnost, čerstvé krabí maso je nejlepší.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 sklenička majonézy
  • 3 kapky tabaska
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce čerstvých bylinek
  • 200 g krab
Článek

Postup

01.

Živého očištěného kraba vložte do hrnce s vroucí osolenou vodou a  cca 20 minut ho povařte (záleží na  velikosti). Poté jej vyndejte na talíř, rozpulte a odstraňte vnitřnosti. Končetiny a klepeta rozstříhněte a vyberte  z nich maso, stejně tak z krunýře. 

02.

Maso pokrájejte, zakápněte citronovou šťávou, spojte majonézou a dochuťte solí a Tabascem. Ozdobte snítkou zelených bylinek a podáveje s bílým pečivem.

Načítám