Článek
Postup
01.
Vezměte vepřové kotlety a pořádně je z obou stran okořeňte grilovacím kořením. Koření do nich vmasírujte.
02.
Rozpalte gril a kotlety grilujte z obou stran přibližně 4 minuty.
03.
Mezitím si vezměte misku, do které dejte povolené máslo, třtinový cukr, bourbon s medovou příchutí, worcester, chilli omáčku, med a hořčici a všechno spolu promíchejte.
04.
Na gril připravte pánev, rozpalte ji a přihoďte na ni smíchané suroviny z misky a přidejte ogrilované kotlety.
05.
Počkejte, až třtinový cukr s medem začnou hezky karamelizovat, a kotlety máte hotové.
06.
Nyní přichází na řadu restovaná zelenina. Všechnu zeleninu nakrájejte nahrubo.
07.
Vezměte si hlubší pekáč a nechte ho rozpálit na grilu. Přidejte olivový olej, pak česnek, cibuli a až poté zbytek zeleniny.
08.
Orestujte, aby zelenina chytla hezkou barvu a můžete podávat.
Tip: Kotlety můžete přidat přímo do pekáče se zeleninou a můžete servírovat.
TIPY NA GRILOVÁNÍ
Jak kotlety připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Marcín? Zkoukněte jeho fígle v pořadu BBQ Saloon Televize Seznam.