Článek
Postup
01.
Najemno pokrájenou cibuli nechte zesklovatět na troše sádla. Přihoďte půlkolečka buřtů a opečte je dozlatova.
02.
Zasypejte oběma paprikami (skvělá je taky uzená, můžete dát navíc i chilli), přidejte protlak, kmín a oloupané a na kostky pokrájené brambory, osolte a podlijte asi litrem vody (skvělé je taky část nahradit pivem). Vařte zhruba 20 minut do změknutí.
03.
Dochuťte utřeným česnekem, majoránkou a čerstvě mletým pepřem. Podávejte jen tak nebo s chlebem na klacku.

Na míchání guláše je prima dřevěné náčiní, o které se nespálíte (věřte mi, vlastnoručně vyzkoušeno)Foto: Greta Blumajerová
Tip
Do guláše přihoďte i dvě hrsti čerstvých nebo jednu hrst sušených hub.
Za zapůjčení campingové výbavy k focení děkujeme společnosti HUDYsport.

Kotlík pověste na klasickou trojnožku nebo si vyrobte vlastní konstrukci z větvíFoto: Greta Blumajerová
Na vaření v kotlíku přímo nad ohněm se hodí spíše rychlejší guláše než ten klasický hovězí, zkuste proto i veganský segedín bez masa nebo minutkový vepřový guláš.