Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Máte rádi vepřové? Pak musíte vyzkoušet kotlety s omáčkou ze sušených meruněk, brusinek a vína. Je to vážně dobrota!

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks vepřové kotlety
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst sušených meruněk
  • 1 hrst sušených brusinek
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 3 dl červeného vína
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Kotlety naklepejte, osolte, opepřete, potřete trochou olivového oleje a nechte v lednici asi hodinu odležet, aby maso zkřehlo, můžete se ale bez toho i obejít.

02.

Mezitím si meruňky nakrájejte na nudličky, brusinky nasekejte nahrubo a oboje zalijte vodou, aby ovoce nabobtnalo.

03.

Když je maso odleželé, opečte je na oleji, ve kterém bylo naložené, na pánvi. Zároveň s ním si v kastrolku vedle připravte omáčku. Cibulku nakrájejte najemno a zpěňte ji na másle. Přidejte změklé meruňky a brusinky a vše ještě asi 2 minuty restujte. Pak přilijte trochu vína a nechte je odvařit. Takhle to udělejte celkem asi 3krát, pak přilijte zbytek vína, aby omáčka získala správnou konzistenci a stáhněte z plotny. Touto dobou by se vám měly dodělávat plátky masa, takže nezbývá, než vše servírovat, nejlépe s hranolky nebo opečenými bramborami.

Související témata:

Načítám