Článek
Postup
01.
Kotlety naklepejte, osolte, opepřete, potřete trochou olivového oleje a nechte v lednici asi hodinu odležet, aby maso zkřehlo, můžete se ale bez toho i obejít.
02.
Mezitím si meruňky nakrájejte na nudličky, brusinky nasekejte nahrubo a oboje zalijte vodou, aby ovoce nabobtnalo.
03.
Když je maso odleželé, opečte je na oleji, ve kterém bylo naložené, na pánvi. Zároveň s ním si v kastrolku vedle připravte omáčku. Cibulku nakrájejte najemno a zpěňte ji na másle. Přidejte změklé meruňky a brusinky a vše ještě asi 2 minuty restujte. Pak přilijte trochu vína a nechte je odvařit. Takhle to udělejte celkem asi 3krát, pak přilijte zbytek vína, aby omáčka získala správnou konzistenci a stáhněte z plotny. Touto dobou by se vám měly dodělávat plátky masa, takže nezbývá, než vše servírovat, nejlépe s hranolky nebo opečenými bramborami.