Článek
Postup
01.
Kotlety z obou stran naklepejte paličkou na maso, osolte a opepřete. Pak je na straně s tukovým krytím asi 2x jemně nařízněte, aby se během opékání na pánvi nezkroutily.
02.
V pánvi rozehřejte olej a mezitím nakrájejte česnek na jemné plátky a rajčata na poloviny. Maso vložte do pánve a zprudka zatáhněte, trvá to z každé strany asi 3 minuty. Zároveň s masem přidejte i rajčata řeznou stranou dolů, aby se hezky opekla. Ve chvíli, kdy maso obrátíte, můžete přidat i česnek – pozor ale, aby se nespálil, byl by hořký!
03.
Když je maso hotové, vypněte plotnu a do šťávy přidejte nasekanou čerstvou bazalku, která se horkostí spaří tak akorát, aby pustila chuť i vůni, a trochu studeného másla, které vytvoří úžasně jemnou omáčku.
Tip: Jako příloha se hodí čerstvě uvařené nebo opečené brambory.
Nechcete strávit v kuchyni celý večer, ale musíte mít maso? Udělejte minutky, třeba rychlá vepřová játra se slaninou a cibulkou. A víte, že i kachna může být křupavá a hotová do patnácti minut?