Článek
Postup
01.
Dejte do osolené vody vařit oloupané brambory. Do kotlety ostrým nožem vyřízněte kapsu. Špenát spařte na troše olivového oleje, osolte a opepřete. Přidejte trochu smetany a nechte zhoustnout. Nakonec vmíchejte nadrobno nakrájená sušená rajčata. Připravenou špenátovou směsí naplňte kotlety a uzavřete je jehlou nebo párátkem. Osolte a opepřete z obou stran a na oleji pozvolna osmahněte dozlatova.
DOPŘEJETE SI KOTLETOVÉ HODY?
02.
Mezitím dodělejte bramborovou kaši. Uvařené brambory slijte a rozšťouchejte, co nejvíc to půjde. Přidejte vlažné mléko, na kostky nakrájené studené máslo a metlou vyšlehejte hladkou kaši. Máslo musí být opravdu studené, aby se jen rozpustilo horkostí brambor a vytvořilo krémovou emulzi. Podle potřeby dochuťte solí a muškátovým oříškem. Mandlové lupínky nasucho opražte na pánvi a vmíchejte do kaše, případně jimi kaši jen posypte při servírování.
Čím plníte kotlety vy?