Článek
Postup
01.
Asi třetinu másla povařte s medem na zlatavý sirup. Omyté švestky vypeckujte a rozpulte. Na dno pečicím papírem vyložené formy nalijte sirup a řezem dolů vyskládejte švestky.
02.
Zbylé změklé máslo utřete s cukrem, solí a kořením (místo uvedeného můžete použít lžičku perníkové směsi), zapracujte vajíčka, mouku s malou lžičkou sody a mleté ořechy.
03.
Těsto nalijte na švestky, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 50 minut, až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá.
04.
Po dopečení nechte koláč 15 až 20 minut odpočívat ve formě, poté vyklopte a stáhněte papír.
05.
A teď zkuste vydržet a počkat, až koláč úplně vychladne...
Co říkáte na efektní obrácené koláče? Náš tajný tip? Banánový s kokosem!