Hlavní obsah
3,0
(111)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

V tomhle „cuketovém období“ pro vás máme recept na cuketový chlebíček původem z USA. Je správně „americky“ jednoduchý.

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 srnčí hřbet
  • 2 hrnky cukety
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička soli
  • 3 ks vejce
  • 2 hrnky cukru krupice
  • 1 hrnek oleje
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
Na formu
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hrubé mouky
Článek

Postup

01.

Omyjte a nastrouhejte cukety (mladé kousky nemusíte loupat). Ořechy rozemelte. Vymažte formu na srnčí hřbet máslem a vysypte ji hrubou moukou.

02.

Rozpalte troubu na 180 °C. Do mísy prosejte mouku, přidejte sodu, prášek do pečiva, sůl, skořici a ořechy a dobře promíchejte.

03.

V druhé míse šlehejte celá vejce s cukrem, olejem a vanilkovým extraktem, až hmota nabude, zesvětlá a cukr se rozpustí. Pak do ní vmíchejte strouhanou cuketu. Obsah mísy zlehka promíchejte s moučnou směsí, naplňte jí formu a pečte asi 50 minut v předehřáté troubě. Špejlí zkontrolujte, jestli je chlebíček propečený (zapíchněte ji do těsta, po vytažení by měla být suchá a bez drobků), a případně pečte dalších 10 minut. Hotový chlebíček nechte 10 minut stát ve formě a poté vyklopte. Podávejte k jogurtu nebo lehce potřený máslem.

Náš tip: V původním receptu se společně s cuketou přidává ještě malá plechovka kompotovaného ananasu pokrájeného na malé kousky. Můžete to zkusit!

A jak si poradíte s úrodou cuket vy?

Související témata:

Načítám