Hlavní obsah
3,0
(106)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Chuťovka pro všechny mlsouny. Švestky s alkoholem a voňavým kořením chutnají v kombinaci s křupavým listovým těstem výtečně!

30 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 forma o průměru 24 cm
  • 2 balení listového těsta
  • 1,5 kg švestek
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 5 ks hřebíčku
  • badyán
  • 4 lžíce rumu
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Vypeckované švestky dejte do mísy. Přidejte k nim cukr, koření a důkladně promíchejte. 

02.

Vmíchejte rum a švestky nechte chvilku stát, aby se do nich nasákla chuť i vůně koření. 

03.

Plech vyložte pečicím papírem a pak na něj dejte první plát vyváleného listového těsta. Na něj vyskládejte švestky. 

04.

Druhý díl listového těsta rozložte na pracovní desku a pomocí vykrajovátek do něj vykrojte různé tvary. Pak těsto opatrně přendejte na vrstvu švestek. Přebytečné okraje zahněte dovnitř. 

05.

Těsto potřete rozšlehaným vejcem. Plech vložte do trouby předehřáté na 190 °C. Pečte 20 až 25 minut dozlatova. 

Načítám