Článek
Postup
01.
Ve větší skleněné míse promíchejte jogurt, koření a limetkovou šťávu. Krůtí prsa nakrájejte na větší nudličky, vložte do jogurtu a promíchejte tak, aby byly všechny kousky obalené. Nechte marinovat alespoň hodinu při pokojové teplotě nebo přes noc v lednici.
Tip: Koření si můžete namíchat i sami, směs tandoori obvykle obsahuje mletý koriandr, římský kmín, zázvor, česnek a chilli, přidat můžete špetku mletého kardamomu, kurkumu i drcený fenykl.
02.
Na mátový jogurt vložte do mixéru umyté lístky máty, přidejte limetovou šťávu a krátce promixujte na aromatickou zelenou pastu. Vmíchejte ji do jogurtu, přidejte prolisovaný stroužek česneku, sůl a špetku římského kmínu. Promíchejte a nechte chvíli v chladu rozležet.
03.
Předehřejte troubu na 180 °C, plech vyložte papírem na pečení. Vyjměte krůtí kousky z jogurtové marinády, nechte je částečně okapat, ale nemusíte je důsledně čistit. Vyskládejte je na plech, osolte a vložte do předehřáté trouby. Podle velikosti kousků pečte asi 15 až 20 minut, poté je na plechu obraťte a ještě asi 10 minut dopečte.
Tip: Dávejte pozor, abyste kousky masa zbytečně nevysušili, včas jeden vyjměte a zkontrolujte.
04.
Podávejte s mátovým jogurtem, chlebovými plackami a kouskem limety na zakápnutí. K dokonalosti jídlo přivede pár lístků čerstvého koriandru.
Máte rádi indickou kuchyni se všemi barvami a vůněmi orientálního koření? Pak by vás mohla potěšit tahle tři jídla pro milovníky indické kuchyně.