Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte ghí a cibuli opečte dozlatova. Jak vyrobit domácí přepuštěné máslo ghí?
02.
Oloupané brambory nakrájejte na menší kusy. Přidejte je do pánve spolu s najemno nasekaným česnekem, kurkumou, římským kmínem a špetkou soli a asi minutu promíchávejte na středním plameni. Poté podlijte asi 1 dl vývaru a přiklopte. Duste 5 minut.
DÁTE SI BRAMBORY PO INDICKU?
03.
Po 5 minutách přidejte květák rozebraný na menší růžičky, papriku (ideálně červenou kapii) nakrájenou na proužky a podle potřeby přilijte trochu zeleninového vývaru. Opět přiklopte a duste, dokud nejsou brambory i květák měkké (cca 10 minut).
04.
Nakonec přidejte hrášek a garam masalu. Opatrně promíchejte, abyste brambory nerozmačkali, a asi minutu nechte pod pokličkou na mírném ohni dojít.
KVĚTÁK NEMUSÍ BÝT JEN SMAŽENÝ NEBO JAKO MOZEČEK
05.
Na talíři posypejte podle chuti najemno pokrájenou chilli papričkou a koriandrem.
Je indická kuchyně vaše oblíbená? V tom případě si pochutnáte i na bramborových indických plackách se sýrem paratha anebo na indických smažených cibulových kroužcích, které můžete podávat jako předkrm vaší domácí indické hostiny.