Článek
Postup
01.
Cizrnu den předem namočte, a poté ji uvařte do měkka. Použít můžete i konzervovanou, ale doma připravená je levnější a zdravější. Nechte ji okapat, a poté pořádně osušte papírovými utěrkami.
02.
V míse cizrnu smíchejte s olejem, solí a kořením. Můžete dát např. špetku chilli, lžíci sladké papriky, čerstvě mletý pepř a prolisovaný česnek. Pořádně promíchejte, aby se všechny kuličky obalily.
03.
Rozprostřete cizrnu na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi půl hodiny při 200 stupních, až je cizrna křupavá. Během pečení jednou promíchejte.
Tip: Cizrnu okořeňte pokaždé jinak, výborná je i s kari, římským kmínem, rozmarýnem, uzenou paprikou či provensálskými bylinkami.
Z cizrny můžete připravit i báječnou pomazánku.