Článek
Postup
01.
Všechny suroviny na omáčku dejte do zavařovací sklenice, zavíčkujte a důkladně protřepte, dokud se cukr nerozpustí.
02.
Jarní cibulku i s natí nakrájejte na asi 4 až 5 cm dlouhé kousky. Mrkev nakrájejte na velmi tenké hranolky, případně ji nastrouhejte nahrubo. Stačí opravdu jen kousek. Hladkou mouku smíchejte se škrobem, kypřicím práškem a solí. Pak vlijte vodu a vymíchejte hladké těstíčko.
03.
V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje. Do něj nasypte cibulku s mrkví a zalijte připraveným těstíčkem. Rozetřete jej po celé pánvi a krátce opečte dozlatova. Pak omeletu otočte a osmahněte ji i z druhé strany.
04.
Hotovou omeletu podávejte s omáčkou, do které se namáčí.
Zkuste i další korejskou lahůdku: kvašenou zeleninu kimči. A jako hlavní chod můžete přidat skvělou vepřovou směs s pastou gochujang.