Hlavní obsah
3,2
(97)
Foto: alicja neumiler, Shutterstock.com

Foto: alicja neumiler, Shutterstock.com

První paprsky slunce, zelenající se tráva a ve vzduchu je konečně cítit tolik vytoužené jaro. Doneste si ho trochu i do kuchyně a připravte si svěží (a super zdravý!) kopřivový špenát.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Kopřivový špenát
  • 200 g kopřiv
  • 200 g listového špenátu
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks vejce
  • 3 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Listy kopřiv dopředu spařte vroucí vodou, abyste se nepopálili. Cibuli nasekejte nadrobno a nechte ji zpěnit na másle. Česnek nakrájejte na plátky a společně s cibulí chvilku restujte. Poté přidejte kopřivové listy a špenát. 

02.

Osolte, opepřete a nechte lístky povadnout. Do směsi vyklepněte jedno vajíčko a promíchejte. Hotovou směs můžete podávat jako přílohu či jako předkrm s kouskem pečiva.

Tip: Ke svěžímu předkrmu, jako je tento, je ideální volbou aperitiv v podobě sklenky suchého šumivého vína. Jeho svěží chuť s tóny jablka a citrusů se bude hodit skvěle.

Foto: Archiv firem

Vsaďte na italskou klasiku v podobě prosecca. Zleva: Prosecco Mionetto Prestige Brut, prodává osobnivinoteka.cz, 169 Kč; Gancia Prosecco D.O.C. brut, prodává warehouse1.cz, 250 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Pozadu ale nezůstává ani kvalitní česká produkce! Zleva: Chateau Bzenec brut, prodává osobnivinoteka.cz, 199 Kč; Mikrosvín Cuvée Sekt 2015, prodává vicom-vino.cz, 369 KčFoto: Archiv firem

Používáte v kuchyni kromě kopřiv nějaké jedlé býlí? Inspirujte se v seznamu 10 květin, které stojí za to ochutnat!

Načítám