Článek
Postup
01.
Listy kopřiv dopředu spařte vroucí vodou, abyste se nepopálili. Cibuli nasekejte nadrobno a nechte ji zpěnit na másle. Česnek nakrájejte na plátky a společně s cibulí chvilku restujte. Poté přidejte kopřivové listy a špenát.
02.
Osolte, opepřete a nechte lístky povadnout. Do směsi vyklepněte jedno vajíčko a promíchejte. Hotovou směs můžete podávat jako přílohu či jako předkrm s kouskem pečiva.
Tip: Ke svěžímu předkrmu, jako je tento, je ideální volbou aperitiv v podobě sklenky suchého šumivého vína. Jeho svěží chuť s tóny jablka a citrusů se bude hodit skvěle.
Používáte v kuchyni kromě kopřiv nějaké jedlé býlí? Inspirujte se v seznamu 10 květin, které stojí za to ochutnat!