Hlavní obsah
3,7
(9)
Foto: Lukáš Biba

Foto: Lukáš Biba

I takový luxusní pokrm, jako je konfitovaný vepřový bio bůček s čočkovým ragú, si můžete připravit sami doma. Zde je recept jak na to.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 kg bůčku
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 snítka čerstvého koriandru
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • 2 lžíce tuku
  • 2 lžíce sádla
Čočkové ragú
  • 250 g čočky
  • 2 ks cibule
  • 1/2 lžíce balzamikového octa
  • 1/2 lžíce citronové kůry
  • 1/2 hrsti čerstvé máty
  • 1/2 l kuřecího vývaru
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 lžíce oleje
    Článek

    Postup

    01.

    Bůček očistěte, naložte do bylinek (zkuste rozmarýn, koriandr či tymián), soli a pepře, přidejte trochu tuku a nechte ho přes noc marinovat.

    02.

    Poté ho vložte do vepřového sádla a při 80 stupních bůček konfitujte asi 8–9 hodin. Když je hotový, je nutné ho z tuku vyjmout, zatížit a nechat vychladnout, jinak by byl příliš vysoký a špatně by se krájel.

    03.

    Za studena bůček nakrájejte na špalíky a na tuku ho opět opečte.

    04.

    Čočkové ragú připravíte z nadrobno pokrájené osmažené cibule. Přidejte balzamikový ocet, citronovou kůru, mátu, kuřecí vývar, pepř a čočku uvařte.

    Máte rádi bůček? Zkuste ho s lahodnou nádivkou.

    Související témata:

    Načítám