Hlavní obsah

Plážová pečující rutina. Jak si udržet krásnou pleť na dovolené u moře?

Foto: Freepik

Foto: Freepik

Léto je v plném proudu a mnoho z nás se těší na dovolenou u moře. Slunce, písek a slaná voda však mohou mít na naši pleť negativní dopady. Ta čelí nejen spálení a dehydrataci, ale také předčasným vráskám. Vsaďte na těchto 5 kosmetických pomocníků, kteří se s nástrahami léta poperou raz dva.

Článek

Kteří skin care pomocníci by ve vaší dovolenkové kosmetické taštičce neměli chybět?

1. Opalovací krém s vysokým SPF

Opalovací krém – nezapomínáme ho zabalit, často ho však zapomínáme používat. Opalovací přípravek byste však měli nanášet každé 2 hodiny a vždy po koupání v moři či bazénu.

Vsaďte na krém s faktorem 30 či 50 s širokospektrální ochranou. Ten totiž chrání jak před UVB zářením zodpovědným za spálení pokožky, tak před UVA zářením zodpovědným za předčasné vrásky.

Foto: L'Oréal

Opalovací krém by měl být součástí každodenní péče o pleť Foto: L'Oréal

V boji proti spálení i vráskám pomůže např. UV age Denní péče SPF 50+ od Vichy Capital Soleil. Působí jak preventivně, tak proti již vzniklým známkám stárnutí. Zakoupit ji můžete třeba na e-shopu rodinné lékárny Vitalpoint.

2. Kyselina hyaluronová

Koupání ve slaném moři, opalování na pláži a pití osvěžujících alko drinků k dovolené neodmyslitelně patří. Právě tyto letní kratochvíle ale způsobí, že vaše pleť bude vyprahlá jako poušť. Hydratační sérum s kyselinou hyaluronovou dodá pokožce zaslouženou vláhu.

Kyselina hyaluronová je známá svou schopností na sebe vázat vodu, čímž zajišťuje intenzivní hydrataci pleti. Proto se doporučuje ji aplikovat na čistou a vlhkou pleť. Jakmile se vstřebá, naneste hydratační krém.

Foto: Freepik

Vysušené pleti dodá zaslouženou hydrataci kyselina hyaluronová Foto: Freepik

3. Uklidňující péče po opalování

I když se při plážové opalovačce poctivě mažete SPF, po celém dni na slunci pleť zkrátka dostane zabrat. Po příchodu na hotelový pokoj si pak všimnete nepříjemného pnutí a suchosti. Proto je vhodné přibalit správnou péči po opalování, která zajistí důležitou regeneraci, zklidnění a hydrataci.

Foto: Freepik

Po opalování pleť krásně zklidní aloe vera gel. Pro dokonalé osvěžení ho před odchodem na pláž šoupněte do hotelové ledniceFoto: Freepik

4. Balzám na rty s SPF

Rty jsou často opomíjenou částí těla, přitom je slunci vystavujeme pokaždé, co vyjdeme ven. Do svého skin care arzenálu tedy nezapomeňte přibalit i ochranný balzám na rty s SPF.

Ani rty totiž nejsou před sluncem v bezpečí. Pokud je nechráníme, mohou se spálit, vysušit a popraskat. Navíc i jim hrozí riziko předčasných známek stárnutí – všimnout si můžete vrásek i pigmentových skvrn. Sáhnout můžete po XL tyčince na citlivé partie SPF 50+ od La Roche-Posay Anthelios. Použít ji můžete nejen na rty, ale i na oblast očí, uší nebo jizvy.

5. Vitamin C

Vitamin C je silný antioxidant, který pomáhá redukovat pigmentové skvrny a zanechává pleť sjednocenou a rozjasněnou. Spolu s SPF tvoří dokonalé duo – SPF působí jako prevence stařeckých skvrn, vitamin C se vypořádá s již vzniklými skvrnami.

Séra s vitaminem C jsou však poměrně nestabilní a cestování v horku jim může ublížit. Nemusíte ho nutně brát na dovolenou, stačí, když na vás bude čekat po návratu doma v koupelně!

Související témata:

Načítám