Hlavní obsah

Legendy vašeho dětství v knihách od Disney, které si zamilují i vaši potomci

Foto: Albatros media

Legendy vašeho dětství v knihách od Disney, které si zamilují i vaši potomci Foto: Albatros media

Letos slaví dohromady přesně 120 let, ale jsou stejně svěží, jako když poprvé spatřili světlo světa. O kom je řeč? Přece o kačeru Donaldovi a hrdinech animovaného filmu Lví král! K jejich kulatému jubileu vychází několik nových knih, které vám připomenou, proč tyto příběhy milují celé generace.

Článek

„Kačerov jak hurikán k nám už míří…“ Také jste se kdysi brzy ráno plížili ztichlým domovem, abyste zapnuli televizi a užili si zábavné animované Kačeří příběhy? Pokud ano, je dost pravděpodobné, že jste měli i sbírku kreslených časopisů Kačer Donald či řadu oblíbených Superkomiksů. Letos kačer Donald slaví 90. narozeniny, přičemž jako dárek vychází hned několik nových knih, se kterými se můžete vrátit do dětství. A užijí si je samozřejmě i vaše ratolesti…

Kačer Donald na scénu

Kačer Donald si premiéru odbyl roku 1934 v krátkém animovaném filmu Moudrá slepička. Brzo získal status temperamentního protějšku myšáka Mickeyho a diváci si zamilovali jeho ztřeštěné příhody. V průběhu dalších desetiletí se prchlivý kačer objevil ve více než stovce snímků, ve kterých se představily i další dodnes oblíbené postavy – Daisy, Goofy nebo Donaldovi synovci Kulík, Bubík a Dulík. S těmi všemi se nyní můžete setkat i ve dvojici knih z nakladatelství Albatros Media, které k Donaldovým devadesátinám vycházejí.

V ilustrované knize Všechno nejlepší, Donalde! najdete jednoduché příběhy z Kačerova, které si užijí především mladší děti. Titul Pozor na to, co si přeješ, Donalde! pokračuje v nejlepší tradici komiksových příběhů z Kačerova, takže si ho zamilují jak mladší čtenáři, tak dospělí vezoucí se na vlně nostalgie. A když už jsme u té nostalgie – k dispozici je třeba nové vydání legendární Kuchařky mladých svišťů i další Kačeří příběhy.

Foto: Albatros

Kačer DonaldFoto: Albatros

Hakuna matata!

Mezi další oslavence patří i hrdinové slavného filmu Lví král – od uvedení do kin letos uběhlo 30 let. Nezapomenutelný příběh na motivy legendárního filmu znovu ožívá v knize Lví král – Filmové příběhy. Vydejte se s ní do nitra Afriky, kde se shromáždí zvířata, aby oslavila narození malého lvíčka Simby, budoucího krále. Z potomka krále Mufasy a jeho družky Sarabi se raduje celá říše – až na Mufasova žárlivého bratra Scara… Kniha Lví král – Čtyři pohádky zase přináší čtveřici kratších příběhů, které stihnete dětem přečíst jako večerní pohádku před spaním.

Foto: Albatros

Lví králFoto: Albatros

Ať už jste fanoušky kačera Donalda nebo Lvího krále, výše zmíněné knihy jsou tím nejlepším způsobem, jak oslavit jubileum svých oblíbených hrdinů. Všechny seženete u svých knihkupců nebo v internetovém knihkupectví https://www.albatrosmedia.cz.

Související témata:

Načítám