Hlavní obsah

Kdy by měly ženy padesátníků zpozornět?

Foto: canva.com

Foto: canva.com

Kolem padesátky se u mužů objevují první zdravotní problémy. Bohužel muži je rádi zlehčují, a je tak na ženách, aby je k návštěvě lékaře přiměly. Ženy tak považujeme za hybatelky řešení všeho, za co se muži stydí. Řada těchto problémů je přitom dána sníženou hladinou testosteronu.

Článek

Každý pátý muž po padesátce trpí výraznějším nedostatkem hormonu testosteronu, který se může projevovat řadou obtěžujících příznaků, od nižšího libida, problémů s erekcí až po nespavost a návaly pocení, zároveň se zvyšují zdravotní rizika.

Zatímco některých příznaků si muži a jejich okolí všímají, jiné zůstávají bez povšimnutí a jsou přisuzovány stárnutí nebo pracovnímu přetížení.

Lékaři tak apelují na ženy padesátníků, aby byly ke svým mužům všímavé, a pokud u nich vypozorují následující potíže, aby jim dodaly odvahu k návštěvě odborníka. Ten jim nechá udělat krevní test, jenž případně odhalí nízkou hladinu testosteronu.

Několik dalších rad ženám padesátníků

Pokud se partner nechce milovat jako dříve, promluvte si s ním. Pokud neshledá žádný konkrétní důvod, zkuste mu říct o možnosti vyšetření hladiny testosteronu.

Má-li partner i další popisované příznaky, upozorněte ho na rizika, která mu hrozí. S návštěvou praktického lékaře či urologa neotálejte, určitě nečekejte až na preventivní prohlídku.

Vybízejte partnera k pohybu alespoň třikrát v týdnu, protože pohyb prospívá nejen psychice, ale je i nejlepší prevencí řady onemocnění, včetně nízké hladiny testosteronu.

Jedním z velkých faktorů, které urychlují pokles hladiny testosteronu, je kouření. Žijete-li s kuřákem, upozorněte ho na tato fakta a zkuste ho přivést na myšlenku, že je opravdu nejvyšší čas skončit.

Jak udržet u mužů hladinu testosteronu?

Pokud hledáte pro svého muže způsob, jak zvýšit jeho energii a libido, jedním z vhodných způsobů je sáhnout po přírodních doplňcích stravy.

Je ale jasné, co vás napadlo jako první: „Opravdu dokážou doplňky stravy pomoct udržet normální hladinu testosteronu? Zvýšit energii a libido?“ Ano, dokážou, ale je důležité si umět vybrat. K tomu, aby byl přírodní doplněk stravy účinný a nejen placebo, musí obsahovat účinné látky ve správném množství. Patří mezi ně vitaminy (D3, C, B6) a minerály (zinek, hořčík, selen) a extrakty z bylin (kotvičník zemní, pískavice řecké seno).

Foto: primulus.cz

Doplněk stravy vyrobený v ČR určený pro muže na udržení hladiny testosteronuFoto: primulus.cz

Doplněk stravy Primulus: opravdu funguje?

Tým lidí stojících za unikátním doplňkem stravy Primulus má na tuto otázku jasnou odpověď: „Primulus není placebo, ale kvalitní produkt. Jedinečné složení účinných látek je odpovědné za sílu tohoto českého produktu.“ Pokud hledáte opravdu kvalitní doplněk stravy zaručující dostatečné dávkování účinných látek, je Primulus nejlepší volba. Svým složením se jedná o jeden z nejsilnějších produktů na trhu a má již přes 35 000 spokojených zákazníků. Každý muž má možnost se přesvědčit o účincích produktu na vlastní kůži a najít opět ztracenou energii, vitalitu i libido.

Bližší informace o produktu a tipy, jak přírodně testosteron zvýšit, najdete na www.primulus.cz.

Související témata:

Načítám