Hlavní obsah
3,1
(17)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Jak originálně upravit mleté maso? Přidejte k němu kysané zelí i rýži! Vznikne pochoutka zvaná kološvárské zelí.

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 kg kysaného zelí
  • 500 g vepřového mletého masa
  • 300 g rýže
  • 4 ks zelené papriky
  • 4 ks rajčat
  • 300 g párku
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce paprik
  • 2 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Na pánvi na oleji nebo na sádle opečte cibuli a zasypte ji paprikou. Nechte krátce provonět a pak vše důkladně promíchejte se zelím. Pánev pak dejte na chvíli stranou.

02.

V míse promíchejte maso s prolisovanými stroužky česneku a solí. Papriky zbavte semínek a nakrájejte je na proužky, rajčata a párky nakrájejte na kolečka.

03.

Do velké zapékací nádoby vymazané olejem rozprostřete na dno polovinu zelí. Na něj rozložte mleté maso a pak rýži. Přidejte vrstvu párků, na ně dejte papriky a pak rozložte plátky rajčat. Přidejte druhou polovinu zelí a nakonec rozetřete na zelí zakysanou smetanu, kterou můžete předtím ještě osolit a opepřit. Pečte asi 50 minut v troubě předehřáté na 170 °C.

Pokud máte zelí rádi, vyzkoušejte i to kedlubnové.

Související témata:

Načítám