Článek
Postup
01.
Na pánvi na oleji nebo na sádle opečte cibuli a zasypte ji paprikou. Nechte krátce provonět a pak vše důkladně promíchejte se zelím. Pánev pak dejte na chvíli stranou.
02.
V míse promíchejte maso s prolisovanými stroužky česneku a solí. Papriky zbavte semínek a nakrájejte je na proužky, rajčata a párky nakrájejte na kolečka.
03.
Do velké zapékací nádoby vymazané olejem rozprostřete na dno polovinu zelí. Na něj rozložte mleté maso a pak rýži. Přidejte vrstvu párků, na ně dejte papriky a pak rozložte plátky rajčat. Přidejte druhou polovinu zelí a nakonec rozetřete na zelí zakysanou smetanu, kterou můžete předtím ještě osolit a opepřit. Pečte asi 50 minut v troubě předehřáté na 170 °C.
Pokud máte zelí rádi, vyzkoušejte i to kedlubnové.