Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Překvapte svou návštěvu moučníkem s podivným názvem, udělejte jim Šišmáky! Jedná se o kolečka z kynutého těsta plněná ořechy!

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 300 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 3 ks vejce
  • 3 lžíce mléka
  • 20 g droždí
  • 1 špetka soli
  • 1 hrst hrubé mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 1 hrst ořechů
Článek

Postup

01.

Na vál nasypte hrubou mouku, rozdrobte na ni droždí a základ promíchejte. Přidejte hladkou mouku, kousky změklého másla, žloutky, mléko, sůl a vypracujte těsto. To ihned potom rozdělte na 3 díly a každý vyválejte na tenkou placku.

02.

V míse vyšlehejte sníh, přičemž do něj postupně přisypávejte cukr. Nakonec vmíchejte ořechy a „krémem“ potřete jednotlivé placky. Sviňte je do ruličky a nakrájejte na kolečka o šířce 1,5 centimetru. Poskládejte je na plech s pečicím papírem a pečte je při teplotě 150 stupňů Celsia. Kdo chce, může šišmáky po upečení obalit ve vanilkovém cukru.

Že jste podle názvu mysleli, že se jedná o dobrotu s mákem a teď jste zklamaní? Nebuďte a podívejte se na naše dva dezerty s mákem, které se utkali v souboji receptů.

Související témata:

Načítám