Článek
Postup
01.
Na vál nasypte hrubou mouku, rozdrobte na ni droždí a základ promíchejte. Přidejte hladkou mouku, kousky změklého másla, žloutky, mléko, sůl a vypracujte těsto. To ihned potom rozdělte na 3 díly a každý vyválejte na tenkou placku.
02.
V míse vyšlehejte sníh, přičemž do něj postupně přisypávejte cukr. Nakonec vmíchejte ořechy a „krémem“ potřete jednotlivé placky. Sviňte je do ruličky a nakrájejte na kolečka o šířce 1,5 centimetru. Poskládejte je na plech s pečicím papírem a pečte je při teplotě 150 stupňů Celsia. Kdo chce, může šišmáky po upečení obalit ve vanilkovém cukru.
Že jste podle názvu mysleli, že se jedná o dobrotu s mákem a teď jste zklamaní? Nebuďte a podívejte se na naše dva dezerty s mákem, které se utkali v souboji receptů.