Článek
Postup
01.
Stroužek česnku nasekejte na plátky a společně s listy baby špenátu spařte vroucí vodou v cedníku. Nechte zchladnout a vymačkejte přebytečnou vodu.
02.
V hrnci na másle zarestujte hladkou mouku a postupně vzniklou jíšku za stálého míchání ruční metlou zalijte mlékem. Vznikne krémová omáčka, kterou dochuťte muškátovým oříškem a solí. Tuto zapékací bešamelovou omáčku nechte zcela zchladnout.
03.
Mezitím vyválené listové těsto rozdělte nožem na osm dílů. Ty nařízněte asi půl centimetru od okraje tak, aby v rozích těsto zůstalo neporušené.
04.
Na střed každého dílu nandejte asi lžičku vychladlé bešamelové omáčky, na ní spařený špenát a kostičky fety. Listové těsto pomašlujte rozšlehaným vejcem.
05.
Koláčky přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 200 stupňů asi deset minut. Upečené je pak nechte zchladnout na drátěné mřížce.
Slané pečivo je vděčné. Vyzkoušejte třeba jednoduché kroužky sypané semínky, kmínem a mákem, slaný závin s vejci nebo tuňákový koláč se sýrem cottage.