Článek
01.
Nejprve jablka omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na osminky. Dejte je vařit do vody se špetkou mleté skořice. Během cca 10 minut budou měkká, slijte je a rozmixujte na pyré. Co s jablečnými slupkami?
02.
V jedné míse smíchejte ovesné vločky, nasekané vlašské ořechy, prášek do pečiva, jedlou sodu, druhou špetku skořice, hnědý cukr a sůl.
03.
K jablečnému pyré přidejte mléko, citronovou šťávu, vejce a rozpuštěné zchladlé máslo. Vše promíchejte.
04.
Obě směsi smíchejte dohromady a vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Pečte při 180 stupních cca 20–25 minut.
Pokud byste nějaké ovoce měli jíst denně, je to právě jablko. Chrání srdce a cévy, svědčí střevní mikroflóře a tím i imunitě, bojuje s rakovinou, navíc vás omladí. Podívejte se na nejlepší recepty z jablek, od závinů a koláčů přes polévky až po pečené kuře či restovaná játra s jablky.