Článek
Postup
01.
Nejdřív si připravte náplně. Mák zalijte v rendlíku mlékem a podle chuti doslaďte a asi 2 minuty povařte. Pak jej odstavte a nechte vychladnout.
02.
Tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou, žloutky a asi 2 lžícemi cukru, aby byl úplně hladký.
03.
Švestky vypeckujte a nakrájejte na poloviny. Všechny ingredience na těsto kromě mandlí vložte do mísy a rukama z nich vypracujte drobenkové těsto.
04.
Dno koláčové formy pokryjte polovinou drobenkového těsta. Pak navrstvěte mák, švestky a tvaroh.
05.
Navrch dejte zbylé drobenkové těsto smíchané s polovinou mandlových lupínků. Druhou polovinou lupínků posypte povrch koláče a ten vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 40–50 minut. Až ochutnáte, uznáte, že náročnější příprava stála za to!
Pokud zatoužíte po jiném ovoci, můžete použít jaké se vám zlíbí, a nebo upečte nadýchaný drobenkový koláč s borůvkami.