Článek
Postup
01.
Zapněte troubu na 180 °C. Vál nebo plochu trochu pomoučněte a rozválejte těsto do kruhu. Průměr by těsto mělo mít takový, aby pokrývalo dno a přesahovalo přes, aby byly vyplněny i okraje formy.
02.
Máslem vymažte formu a vložte do ní vyválené těsto. Poté těsto na dně na několika místech propíchejte vidličkou.
03.
V kastrůlku rozehřejte olivový olej a dejte na něj spařit nakrájené listy kopřiv a špenátu. Když listy „povolí“, přidejte propasírovaný česnek, osolte, opepřete a promíchejte. Celkově restujte asi 7 minut.
04.
Mezitím si připravte zálivku tak, že smícháte vidličkou rozšlehané vejce se smetanou a mlékem.
05.
Na propíchané těsto rozprostřete špenát s kopřivami, lžící poklaďte po celé ploše ricottou a zelejte směsí z vajíčka, smetany a mléka. Dejte péct asi na 45 minut, zkrátka do té doby, než okraje těsta zezlátnou.
Ricotta a špenát se krásně doplňují, připravte si z nich i skvělé rychlé lívanečky.