Článek
Postup
01.
Všechny ingredience na těsto kromě kypřicího prášku dejte do mísy a trpělivě šlehejte elektrickou metlou dohladka. Vznikne řidší těsto, do něhož až úplně na závěr nasypte kypřicí prášek a ten tam jen lehce vmíchejte.
02.
Těsto nalijte na plech vystlaný pečicím papírem. Navrch naklaďte hroznové víno – můžete vcelku, já krájím kuličky na půlky. Když je plocha pokryta solidní vrstvou, posypte koláč drobenkou.
03.
Mouku smíchejte nejdřív s cukrem, a pak to mačkejte s máslem poctivě tak dlouho, dokud se to nezačne sypat po hrudkách.
04.
Drobenku nakonec nasypte na víno na plechu a pečte v troubě vyhřáté na 170 stupňů Celsia asi 25 minut, dokud drobenka nezezlátne. Na závěr buchtu ještě posypte moučkovým cukrem.
Nevíte si rady s drobenkou? Nevadí, koukněte na naše video jak na ni.