Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 190 stupňů Celsia. Křehké těsto vyválejte a urovnejte do formy. Dno propíchejte vidličkou a dejte na 10 minut předpéct do trouby.
02.
Artyčoky slijte, nakrájejte na menší kousky a orestujte je spolu s nasekaným česnekem na olivovém oleji.
03.
V míse rozšlehejte mléko či smetanu se strouhanými sýry a vejci, případně i s mascarpone. Přidejte pokrájená sušená rajčata, na poloviny nakrájená cherry rajčátka, orestované artyčoky, vše promíchejte a nalejte na předpečené těsto, posypte parmezánem, osolte, opepřete a dejte ještě asi na 35 minut zapéct.
Tip
Když koláč necháte nejdřív vychladnout, bude se vám lépe krájet!
Jak je artyčok zdravý a prospěšný při dietě, se dočtete v našem dalším článku.