Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte rádi sladké ovocné koláče, ale už vás nenapadají nové lahodné kombinace? Vyzkoušejte tenhle jemný křehký koláč, kde se smísí chuť hrušek a mandlí.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
24 cm průměr formy
  • 1 balení křehkého těsta
  • 125 g másla
  • 125 g cukru krupice
  • 150 g mletých mandlí
  • 50 g hladké mouky
  • 3 ks vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 hrst mandlových lupínků
  • 3 lžíce meruňkové marmelády
  • 4 ks hrušek
  • 1/2 hrnku fazolí
Článek

Postup

01.

Těsto rozválejte a rozprostřete ho po koláčové formě vystlané pečicím papírem. Troubu rozehřejte na 200 stupňů Celsia, na dno koláče položte pečicí papír ve tvaru kruhu a rozprostřete na něj fazole. Takto dejte koláčový základ péct na 15 minut.

02.

Mezitím můžete oloupat hrušky, zbavit je jádřinců a rozdělit na půlky. Ze změklého másla, cukru, mletých mandlí, mouky, vajec a vanilkového cukru zase vymíchejte těsto. Na pánvi ještě nasucho opražte plátky mandlí.

03.

Koláč vyjměte z trouby (teplotu stáhněte na 180 stupňů), odstraňte z něj fazole a potřete ho džemem. Na vše pak nalejte těsto, rozprostřete ho po základu, vtlačte půlky hrušek, posypejte opraženými mandlemi a vraťte do trouby na dalších 30 minut.

Máte hrušky rádi? A už jste je zkoušeli s vanilkou a karamelem?

Související témata:

Načítám