Článek
Postup
01.
Těsto rozválejte a rozprostřete ho po koláčové formě vystlané pečicím papírem. Troubu rozehřejte na 200 stupňů Celsia, na dno koláče položte pečicí papír ve tvaru kruhu a rozprostřete na něj fazole. Takto dejte koláčový základ péct na 15 minut.
02.
Mezitím můžete oloupat hrušky, zbavit je jádřinců a rozdělit na půlky. Ze změklého másla, cukru, mletých mandlí, mouky, vajec a vanilkového cukru zase vymíchejte těsto. Na pánvi ještě nasucho opražte plátky mandlí.
03.
Koláč vyjměte z trouby (teplotu stáhněte na 180 stupňů), odstraňte z něj fazole a potřete ho džemem. Na vše pak nalejte těsto, rozprostřete ho po základu, vtlačte půlky hrušek, posypejte opraženými mandlemi a vraťte do trouby na dalších 30 minut.
Máte hrušky rádi? A už jste je zkoušeli s vanilkou a karamelem?