Článek
Odložte ovocné dorty na později a vychutnejte si tuto kokosovou lahůdku. Zvládnete ji připravit během pár minut a ocení ji každý, kdo má rád krémové dorty plné chutí.
Postup
01.
Nejdříve si připravte korpus. Sušenky rozdrťte nebo rozmixujte najemno. Použijte ideálně světlé sušenky (křehké jsou i máslové). Smíchejte je s kokosem. Máslo rozpusťte a zalijte jím sušenkovou směs. Důkladně promíchejte anebo ještě chvíli prožeňte v mixéru.
02.
Dno pečicí formy vyložte pečicím papírem a boky vytřete máslem. Sušenkovou směs rovnoměrně rozprostřete na dno formy a umačkejte. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a 10 minut předpékejte.
03.
Než se korpus upeče, připravte si náplň. Kokosové mléko (v obalu) vložte na několik minut do horké vodní lázně, aby povolil tuk v mléce a netvořil v náplni hrudky. Použijte tučné mléko, má lepší chuť. Zahřáté mléko poté v míse prošlehejte s krémovým sýrem (typu Lučina, žervé, Philadelphia), tvarohem, moučkovým cukrem a kokosem. Jen krátce zašlehejte vejce. Pokud byste směs s vejci šlehali dlouho, mohlo by se stát, že by během pečení nebo chladnutí vznikla v cheesecaku prasklina.
04.
Hotovou směs nalijte na předpečený korpus a teplotu trouby snižte na 160 °C. Pečte 70 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout. Před servírováním můžete ozdobit plátky kokosu a ovocem, například pecičkami z granátového jablka.

Skladujte v lednici. Vydrží vám takto 3 dny, pokud ho tedy dřív nesníteFoto: Martina Lancingerová
Milovníci kokosu by neměli přehlédnout recept na delikátní strouhaný koláč s tvarohem. A ti, kteří si rádi zamlsají zdravě, uvítají rychlé veganské bounty tyčinky.